Mojfaks.hr u Vijesti

Prijavi se za stipendiju u Grazu uz mjesečni džeparac od 420 eura

Hrvatski studenti ekonomskih i pravnih fakulteta i ove godine se mogu prijaviti na stipendijski program 'Best of South East', kojeg je pokrenuo Steiermärkische Bank und Sparkassen AG (Sparkasse banka) u suradnji sa Sveučilištem u Grazu.

1. veljače 2016 15:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Namijenjen je diplomantima i studentima s vrlo dobrim ocjenama te izraženim osobinama kao što su predanost, razvijene komunikacijske vještine te analitičko i praktično ekonomsko razmišljanje.

Program obuhvaća jednogodišnju praksu u Sparkasse banci ili nekom drugom štajerskom poduzeću za diplomante te godinu dana studiranja na Sveučilištu u Grazu za studente, pri čemu prijave traju do najkasnije 1. ožujka 2016.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do maksimalno 10.000 Eura, koja pokriva troškove smještaja u studentskom domu u Grazu, mjesečni džeparac do 420 eura, školarinu Sveučilišta u Grazu, registraciju pri Sveučilištu u Grazu, intenzivan tečaj njemačkog u sveučilišnom jezičnom centru "Treffpunkt Sprachen" te troškove raznih društvenih i kulturnih događanja tijekom cijele godine.

Na "Best of South East" se mogu prijaviti diplomanti, koji tijekom godine prolaze program obuke u Sparkasse banci. Cilj programa je da u praksi steknu dodatna poslovna znanja i međunarodno iskustvo te da im se time pojednostavni ulazak u profesionalne vode. Za studente pravnih i ekonomskih fakulteta program obuhvaća studijsku akademsku godinu na Sveučilištu u Grazu te dvomjesečnu ljetnu praksu u Sparkasse ili nekom drugom štajerskom poduzeću.

U tijeku su prijave za studente ekonomije i prava koji svoje molbe mogu poslati u Steiermärkische Sparkasse Bank do najkasnije 1. ožujka 2016.

Više o programu saznajte ovdje.

L.B./izvor: poslovni.hr
foto: Pixabay

Još vijesti