Mojfaks.hr u Vijesti

Prodaje diplomu na Ebay-u: jer nitko ne cijeni studij koji je završila

Koliko vas košta vaš studij? Amerika i Velika Britanija prednjače po cijenama školarina, ali su također na čelu što se najboljih fakulteta na svijetu tiče. S renomeom dolazi i visoka cijena školarine.

28. kolovoza 2015 12:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U Americi nije jeftino studirati. Dapače, roditelji odmah po rođenju djeteta počnu odvajati određenu svotu novca u \'fond za obrazovanje\' kako bi mu mogli priuštiti studiranje na nekom od fakulteta. Ako nemate crni fond, morat ćete financije za studiranje izvući pomoću studentskog kredita.

No, što nakon diplome? Fakultet je gotov, imate diplomu, ali posla ni za lijek, a rate kredita se nižu i dolaze na naplatu? U sličnoj se situaciji našla djevojka iz ove priče, novopečena akademska građanka koja je, kako bi vratila studentski kredit, odlučila prodati svoju diplomu na Ebay-ju za 50 tisuća dolara.



"Mislila sam da će ovaj papir imati veću vrijednost većem broju ljudi, ali što se tiče diplome iz kazališta – ona nikome ništa ne vrijedi", izjavila je Stephanie za BuzzFeed. "Radim isti posao i vjerojatno sam plaćena jednako kao i ljudi koji su odustali još na prvoj godini faksa, osim što ja još imam 40 tisuća dolara duga kojeg oni nemaju."



Uz njenu "potpuno novu, nikad iskorištenu za dobivanje posla" diplomu, sretni kupac dobit će priliku razgledati Sveučilište Florida State. Razgledavanje uključuje sva mjesta na kojima je Stephanie tulumarila ili jela, turu kraj kanti u koje je njen bivši dečko povraćao te vožnju po mjestima na kojima ju je zbog prebrze vožnje između predavanja zaustavila policija i naplatila joj kazne kao i pristup svim njenim uspomenama s faksa, Facebook albumima i još mnogo toga.

L.B./izvor: BuzzFeed, Ebay
foto: Ebay

Još vijesti