Mojfaks.hr u Vijesti

Profesor studentima održao životnu lekciju: 'Možete dobiti četvorku bez polaganja ispita'

Ovaj je profesor studentima ponudio četvorku bez polaganja ispita. Sedmero studenata ostalo je sjediti i čekati da im podijeli test. Što mislite, kako su oni prošli? Pročitajte u nastavku...

23. srpnja 2015 13:46
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ponekad profesori zbilja imaju misiju naučiti nas nekim dubljim životnim istinama. Možda će vas pustiti bez odgovaranja, možda će se praviti da ne vidi da prepisujete iz skripte ili će vam dati bolju ocjenu no što ste je zaslužili, ali budite sigurni da sve vide i primjećuju.

Profesor je stajao pred svojim razredom u kojem je sjedilo 30 studenata koji su upravo trebali pisati svoj završni ispit iz molekularne biologije.

Profesor se obrati razredu: "Bio sam privilegiran biti vaš instruktor ovaj semestar i znam koliko ste teško radili kako bi se pripremili za ovaj test. Svjestan sam pritiska pod kojim se nalazite i znam da ste svi upoznati s materijalom koji vas očekuje u testu te sam spreman svakome od vas ponuditi četvorku tako da test ne morate niti polagati."

Mnogim je studentima dobro došlo to olakšanje te su se zahvalili profesoru i otišli iz razreda.

Profesor pogleda na šačicu studenata koji su ostali i opet ponudi: "Ima li još netko tko želi prihvatiti ovu ponudu? Ovo je zadnja prilika."



Još jedan student odluči otići.

Sedam je studenata ostalo. Profesor zatvori vrata i preostalim studentima podijeli papir na kojima su bile napisane dvije rečenice.

"Čestitam, upravo ste dobili dobili peticu iz završnog ispita. Nastavite vjerovati u sebe!"

L.B./izvor: Atma.hr
foto: Shutterstock, Freeimages

Još vijesti