Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Projekt ADRIART predstavlja radove studenata Medijskih umjetnosti i praksi

MojFaks | Vijesti, 05.09.2014.Projekt ADRIART predstavlja radove studenata Medijskih umjetnosti i praksi

U okviru diplomskog studijskog programa Medijskih umjetnosti i praksi, Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci u suradnji s partnerskim institucijama u projektu ADRIART – Visokom školom za umjetnost Sveučilišta u Novoj Gorici, Tehničkim sveučilištem u Grazu i Sveučilištem u Udinama organizirala je program MAP in MOTION.

Radovi studenata nastali ovoga ljeta na radionici održanoj na Galebu pod mentorstvom slavnog njemačkog konceptualnog umjetnika Frank Uwe Laysiepen, poznatijeg pod imenom Ulay, prezentirat će u punom svjetlu projekt ADRIART.

Ovaj je projekt financijski podržan od strane EU-a i omogućava studentima da prate određene kolegije na sva četiri fakulteta. Osim Ulayja, poznatog kao bivšeg partnera svjetske dive performancea Marine Abramović, u projekt su se do sada uključila i imena poput Dalibora Martinisa i Rajka Grlića, koji je vodio filmski dio programa u Veneciji, gdje su snimani radovi posvećeni dijelu grada koji se naziva Geto.

Tribina na kojoj ćete moći čuti više o ovom projektu održat će se 8. rujna 2014. od 10-13h, a projekcije studentskih radova moći ćete vidjeti od 12-13 h.

Za više informacije posjetite web stranicu projekta ADRIART.

L.B./izvor: Jutarnji list, Studentski centar Zagreb
foto: Adriart


ADRIARTMap in MotionRijekaAkademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u RijeciKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se