Mojfaks.hr u Vijesti

Projekt ADRIART predstavlja radove studenata Medijskih umjetnosti i praksi

U okviru diplomskog studijskog programa Medijskih umjetnosti i praksi, Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci u suradnji s partnerskim institucijama u projektu ADRIART – Visokom školom za umjetnost Sveučilišta u Novoj Gorici, Tehničkim sveučilištem u Grazu i Sveučilištem u Udinama organizirala je program MAP in MOTION.

5. rujna 2014 13:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Radovi studenata nastali ovoga ljeta na radionici održanoj na Galebu pod mentorstvom slavnog njemačkog konceptualnog umjetnika Frank Uwe Laysiepen, poznatijeg pod imenom Ulay, prezentirat će u punom svjetlu projekt ADRIART.

Ovaj je projekt financijski podržan od strane EU-a i omogućava studentima da prate određene kolegije na sva četiri fakulteta. Osim Ulayja, poznatog kao bivšeg partnera svjetske dive performancea Marine Abramović, u projekt su se do sada uključila i imena poput Dalibora Martinisa i Rajka Grlića, koji je vodio filmski dio programa u Veneciji, gdje su snimani radovi posvećeni dijelu grada koji se naziva Geto.

Tribina na kojoj ćete moći čuti više o ovom projektu održat će se 8. rujna 2014. od 10-13h, a projekcije studentskih radova moći ćete vidjeti od 12-13 h.

Za više informacije posjetite web stranicu projekta ADRIART.

L.B./izvor: Jutarnji list, Studentski centar Zagreb
foto: Adriart

Još vijesti