Mojfaks.hr u Vijesti

Provjerite koliko će vaše fotke imati ‘lajkova’ prije nego što ih objavite!

Radi se o novom programu koji izračunava popularnost vaše fotografije prije nego što je objavite. U nastavku pronađite i link na koji je potrebno otići i uploadati sliku koju god želite, a on će automatski izračunati koliko lajkova će ‘zaraditi’.

28. travnja 2014 15:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ukoliko želite što više lajkova na svakoj fotografiji na Instagramu, postoji program koji može izračunati popularnost svake slike koju želite objaviti na ovoj društvenoj mreži.

Jedan od doktoranata na prestižnom MIT-u, Aditya Khosla, osmislio je ovaj program, a do sad je ispitao 2.3 milijuna fotografija na Flickr-u kako bi otkrio koji to faktori utječu na popularnost.

Aditija je rekao da njegov algoritam može predvidjeti koliko će neka slika imati pregleda prije nego što je uopće postavite na Instagram. Program procjenjuje društvene faktore kao što je vaš broj sljedbenika, broj tagova na fotografiji, kao i duljinu naslova koji ste stavili uz nju.

On također mjeri sadržaj slike kao što su teksture, boje, gradijent te objekte koji se nalaze na njoj. Trenutno ovaj znanstvenik radi na nadogradnji ovog zanimljivog programa, i nada se da će u budućnosti uspjeti napraviti alat koji će automatski uređivati fotografiju kako bi je učinio što popularnijom.

Predlažemo vam da pokušate i izračunate popularnost vaše sljedeće fotke na Instagramu, samo klinknite ovdje.


L.B./izvor: theverge.com
foto: Instagram


Još vijesti