Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studiranje na otoku: Prvi put u hrvatskoj povijesti jedan OTOČNI GRAD postaje sveučilišna destinacija

MojFaks | Vijesti, 07.02.2020.Studiranje na otoku: Prvi put u hrvatskoj povijesti jedan OTOČNI GRAD postaje sveučilišna destinacija

Grad Korčula i Sveučilište u Dubrovniku u postupku su sklapanja sporazuma o poslovnoj suradnji, čime će Grad Korčula postati dislocirana lokacija za izvođenje preddiplomskih sveučilišnih studija.

Ovim sporazumom o poslovnoj suradnji grad Korčula postat će produžena ruka te ispostava Sveučilišta u Dubrovniku što je u skladu s razvojnom strategijom Grada Korčule, prenosi korcula.online. Za postizanje više razine obrazovanja na otocima, educirajući otočane, ali i svo ostalo zainteresirano stanovništvo, u studijima komplementarnima s lokalitetom na kojemu će se odvijati.

Nautika, Brodostrojarstvo i Poslovna ekonomija, smjer Turizam komplementarni su razvojnoj strategiji čime će Grad Korčula učiniti značajan iskorak prema visokoškolskom obrazovanju uvodeći stepenicu na putu prema kompletnom fakultetskom obrazovanju.

Prvi otok u povijesti na kojem se izvodi studijski program Sveučilišta


Grad Korčula pod vodstvom gradonačelnika Andrije Fabrisa ostat će zapisan u povijesti kao prvi otok na kojem se izvodi akreditiran program etabliranog hrvatskog Sveučilišta, Sveučilišta u Dubrovniku.

Početak ove hvale vrijedne suradnje krenut će kada i akademska godina 2020./2021., a Grad Korčula će Sveučilištu u Dubrovniku osigurati sve neophodno za kvalitetno te na razini zadatka izvođenje dislociranih studijskih programa.

Administrativna, stručna te financijska pomoć Sveučilišta u Dubrovniku će Gradu Korčuli olakšati protokolarne te organizacijske procedure oko samog pokretanja studija, a iz Grada garantiraju da će za održavanje studija primarni prostor na gradskom bazenu zamijeniti prostorima iz idejnog rješenja u "Staroj školi na Dominču" po ishodovanju potrebne dokumentacije i izvođenju adaptacijskih radova.

Grad Korčula će realizacijom suradnje sa Sveučilištem u Dubrovniku postati prvi otočni studentski grad u Republici Hrvatskoj

V.S./Korcula online
Foto: Facebook@korcula.online


prvi otočni studentski gradotokKorčulaSveučilište u DubrovnikuobrazovanjeotokKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se