Mojfaks.hr u Vijesti

Travanj po sniženoj cijeni: Prvi zagrebački studentski dom smanjio iznos mjesečne stanarine

Nakon što je uvedena online nastava na svim Sveučilištima u Hrvatskoj, veliki broj studenata napustio je studentske domove i zaputio se kućama, usprkos preporukama da ostanu u mjestima gdje studiraju. Tako se u studentskim domovima trenutno nalazi tek manji broj stanara.

25. ožujka 2020 11:25
Travanj po sniženoj cijeni: Prvi zagrebački studentski dom smanjio iznos mjesečne stanarine

Travanj po sniženoj cijeni: Prvi zagrebački studentski dom smanjio iznos mjesečne stanarine Foto: MojFaks

U vrijeme epidemije koronavirusa, Zagreb je u nedjelju ujutro pogodio snažan potres, uslijed kojeg su ljudi diljem grada ostali bez svojih domova. Odlučeno je da se oni kojima je smještaj potreban smjeste u SD \'Cvjetno naselje\', zbog čega su studenti morali hitno iseliti u kapacitete doma \'Stjepan Radić\'. Takav iznenadni potez, izazvao je brojna pitanja i nesuglasja među studentima. 

...\'Izbačeni kao smeće\' ili ipak ne? Potez koji je podijelio javnost: Evo koliko je studenata izašlo, a žrtava potresa ušlo u dom na Cvjetnom...


Plaćanje soba u kojoj ne borave?


Još prije te odluke, u studentskim grupama počelo se postavljati pitanje o iznosu stanarine i hoće li se ona umanjit za mjesece koje studenti neće provesti u svojim studentskim sobama? Ako ne koriste kapacitete domova, treba li se korigirati i plaćanje mjesečne stanarine?

...Potres nije poštedio ni studentske domove: Cvjetno i Sava bez struje, na Šari padali ormarići, popucali zidovi... FOTO...


I dok se odgovor na ovo pitanje tek očekuje od strane državnih domova, Ustanova za studentski standard ISTO Studentske usluge, koja upravlja privatnim studentskim domovima Kennedyjev trg, Poljanička i Zagrebačka ulica, putem e-maila obavijestila je studente o smanjenju stanarine.

Uprava doma donijela je odluku kojom se smanjuje stanarine za travanj na 50% (pola) redovne stanarine. Umanjenje se odnosi samo na studente koji ne borave u domu. 


foto: privatna arhiva

Hoće li i Studentski centar Zagreb slijediti ovaj primjer doznat ćemo ovih dana.

A.Z.
foto: Facebook@Hostel Industrogradnja

Još vijesti