Mojfaks.hr u Vijesti

Prvi tjedan na fakultetu – u emojijima

Za sve one koji su spakirali svoje stvari, pozdravili se s roditeljima i drugim članovima obitelji, mahnuli im prije ulaska u automobil, autobus ili dom i koji se vesele započeti novo poglavlje u svome životu, možda ste malo nervozni od iščekivanja i zamišljanja kako će to biti – studirati.

24. rujna 2015 15:46
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tko zna što je fakultet pripremio za vas? Ima li boljeg načina nego pomoću emojija pokušati dočarati što vas čeka u tom prvom tjednu ostatka vašeg života na fakultetu?

1. Dan preseljenja



Veliko je postignuće spakirati sve stvari u kutije i kutijice, ali još je veće unijeti ih u novi stan ili sobu u domu. Ne brini, možda ti ovaj prvi put pomažu roditelji ili prijatelji, ali ako nastaviš živjeti u domu ili na kampusu – upoznat ćeš dovoljno osoba koje ćeš moći maltretirati da ti pomažu kroz sve sljedeće godine.

Jednom kad svoje stvarčice uneseš u novi prostor, dozvoli si malo zabušavanja što se raspakiravanja tiče. Radije upoznaj susjede i popij s njima piće. Tako ćeš se uklopiti u društvo i psihološki se pripremiti za prvi tjedan predavanja.

2. Mjesec posvećen brucošima



Otkrit ćeš da je listopad posvećen brucošima. Od Sajma stipendija na kojem možeš pronjuškati što se nudi na tom području i maštariti o studiranju ili zapošljavanju u inozemstvu, deseti pa čak i početak jedanaestog mjeseca posvećeni su i održavanju tuluma dobrodošlice i brucošijada. Također je to vrijeme upisa u brojne nove klubove, škole stranih jezika, teretane...ma sve što poželiš! Iskoristi studentske popuste i angažiraj se u nekoliko aktivnosti nevezanih uz fakultet.

3. Prva predavanja i radni zadaci



Jednom kad završe dani dobrodošlice, partijanja i približe se rokovi predavanja seminara i polaganja ispita – nastupit će i trema, glavolom i besane noći. Tko bi rekao da su udžbenici i knjige tako skupi? Ako baš moraš, uvijek je bolje kupovati u antikvarijatima ili od starijih studenata koji su možda podcrtali ono najvažnije ili knjige ukrasili vlastitim biserima mudrosti.

S vremenom ćeš razviti najbolju metodu pisanja bilješki, razviti toleranciju na lošu cugu i kofein i shvatiti da je za preživljavanje rokova malo popodnevne sijeste od presudne važnosti. Mudrost dolazi s godinama, barem tako kažu.

L.B./izvor: Independent
foto: arhiva

Još vijesti