Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prvi u Hrvatskoj! Studenti Pravnog fakulteta u Osijeku praksu će obavljati na najvišem sudu u državi

MojFaks | Vijesti, 11.01.2018.Prvi u Hrvatskoj! Studenti Pravnog fakulteta u Osijeku praksu će obavljati na najvišem sudu u državi

Nedostatak prakse je problem na koji se studenti prava u Hrvatskoj stalno žale. Praktično znanje je u poslu budućih pravnika vrlo važno, a studenti Pravnog fakulteta u Osijeku sada će moći 'naukovati' na Vrhovnom sudu u Zagrebu.

Pravni fakultet osječkog Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer i Vrhovni sud Republike Hrvatske jučer su zaključili Sporazum o suradnji i izvođenju studentske prakse na Vrhovnom sudu u Zagrebu, piše osijek031.

...Studirate pravo? Odsad pomoću aplikacije do prakse u odvjetničkim uredima...


...ZABRINJAVAJUĆE PISMO: Mladić sa zagrebačkog Prava upozorava - ovo su najveći problemi mog fakulteta...


Portal osijek031 piše da je time je osječki Pravni fakultet postao prvi fakultet u Hrvatskoj koji je potpisao sporazum o suradnji s najvišim sudom u državi. U ime Pravnog fakulteta sporazum je potpisala dekanica Renata Perić, a u ime Vrhovnog suda njegov predsjednik Đuro Sessa.


Izvor: pravos.unios.hr

Prema sporazumu, osječki studenti prava će na sudu obavljati stručnu praksu, povezivati teorijska i praktična znanja te stjecati uvid u to kako suci Vrhovnog suda rješavaju pojedine sudske predmete i donose odluke. Profesori osječkog fakulteta također će biti uključeni u rad Vrhovnog suda, dok će suci suda primati pravnu literaturu i publikacije Fakulteta te će se moći koristiti njegovim bazama podataka.

Očekuje se da će od ovog sporazuma koristi posebice imati studenti fakulteta koji se često žale upravo na nedostatak prakse.

Više o budućem praksiranju osječkih studenata prava pogledajte ovdje.

Ivana Petrić
izvor: osijek031
foto: pravo.unizg.hr/Pixabay/Pixlr


Pravni fakultet OsijekpravopraksaVrhovni sudKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se