Mojfaks.hr u Vijesti

Prvo pa muško: iz studentske klupe u direktorsku fotelju!

Neven Hercigonja postigao je ono o čemu većina studenata sanja – pronašao prvi pravi posao na kojem je zasjeo u direktorsku stolicu.

7. travnja 2014 16:58
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon provedenog javnog natječaja, za direktora novoosnovane tvrtke Marina Prelog d.o.o. koja je u stopostotnom vlasništvu grada Preloga, odabran je 28-godišnji politolog iz Preloga Neven Hercigonja.

Iako je na burzi na desetke diplomiranih ekonomista, na natječaj objavljen potkraj siječnja u lokalnim međimurskim tjednicima stigle su samo tri zamolbe.
Od kandidata se, uz opće uvjete Zakona o trgovačkim društvima, tražila visoka ili viša stručna sprema, jedna godina radnog iskustva, stručne, radne i organizacijske sposobnosti te program rada tvrtke za pet godina mandata. Jedna je zamolba, kaže gradonačelnik Ljubomir Kolarek (HDZ), odbačena jer je kandidat imao srednju stručnu spremu, a drugi već radi, pa je ocijenjeno da mu posao ne treba. Izabran je Hercigonja, koji je prije toga kratko vrijeme bio v.d. uprave Marine Prelog, tvrtke sa 20.000 kuna temeljnog kapitala, osnovane u studenom prošle godine, nakon što je uprava HEP-a Gradu na 20 godina ustupila oko 26.000 četvornih metara uz rijeku Dravu i jezero hidroelektrane Dubrava, kako bi se na tom području razvijao turizam. Grad je, uz lučicu za mala plovila i obalu, preuzeo i kafić, prenosi Večernji list.

Turisti prolaze autocestom pokraj nas prema moru, a mi u Prelogu od toga nemamo nikakve koristi. Pokušat ćemo ih nakratko zaustaviti, ali i vratiti naše domaće ljude na rijeku Dravu”, otkriva planove mladi Hercigonja.

Godinu dana stažirao je u Međimurskoj županiji, u Upravnom odjelu za EU integracije, a pomagao je i u Muzeju Međimurja. To je vrijeme iskoristio za polaganje državnog ispita. Diplomirao je 2009. Radio je povremeno na honorarnim poslovima, no stalni nije uspijevao naći. Aktivan je i u politici. Nedavno je izabran za člana Nadzornog odbora Mladeži HDZ-a Grada Preloga.


L.B./izvor: Večernji list
foto: sxc.hu

Još vijesti