Mojfaks.hr u Vijesti

Puno seksa (ni)je dobro za studente

Što mislite kakva je poveznica između previše seksa i društvenog statusa? Možda ste vlasnik onog uvriježenog mišljenja da su studenti koji imaju mnogo partnerica pravi frajeri, dok su studentice koje imaju puno partnera veoma lake ženske. No, vremena se mijenjaju i ništa nije kao prije.

22. veljače 2013 10:43
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naime, istraživanje među čak 19,000 studenata s 22 fakulteta na Sveučilištu Illinois pokazalo je da društvo prema onima koji  imaju previše seksa u životu, točnije koji su promijenili mnogo partnera, ne gleda blagonaklono. Štoviše smatraju ih odbojnima te gube poštovanje prema njima. Također, ono što je jednako važno, veoma mali broj studenata radi razliku između muškaraca i žena.

>> Foto: Nije li ovo previše sexy čak i za maskenbal?
>> Pogledaj još ludih fotki od vikenda

Studenti su trebali odgovarati na tvrdnje tipa: \'Ako žena zabrije s puno muškaraca, manje ću je poštovati\' i \'Ako muškarac zabrije s puno žena, manje ću ga poštovati.\' Čak 48 posto studenata reklo je da jednako manje poštuju i muškarce i žene koji mijenjaju mnogo partnera, a svega 12 posto njih pokazalo je da imaju dvostruke standarde, odnosno da manje poštuju žene s puno partnera, ali zato više poštuju muškarce s puno partnerica. Također, 13 posto smatra da manje poštuju muškarce koji imaju puno partnerica, a visokih 27 posto pokazalo je otvoreno srce i visok stupanj tolerancije jer su rekli kako uopće ne osuđuju ni muškarce ni žene koje mijenjaju puno seksualnih partnera.

Razlika između studenata i studentica


Nadalje, pokazalo se da se studenti i studentice razlikuju po mišljenjima. Tako 35 posto studenata prema oba spola osjeća manjak poštovanja ako mijenjaju puno seksualnih partnera, dok to isto misli čak 54 posto studentica.  No, kada pričamo  o dvostrukim standardima, čak 25 posto studenata više su osuđivali ženski nego muški spol kada se radi o mijenjanju seksualnih partnera, u usporedbi sa svega 6 posto studentica.

>> Tulumarka.com - fotke, događanja, klubovi. Izlasci, zabava i noćni život!

Također, studenti koji se veoma aktivno bave sportom prednjačili su u dvostrukim standardima, odnosno više su skloni osuđivati žene koje često mijenjaju partnere nego muškarce koji rade to isto. Također, žene koje su porijeklom Grkinje imaju najviše dvostrukih pravila, tj. osuđuju žene, ali ne i muškarce koji često mijenjaju partnere.

U istraživanju se vodilo računa i o religijskim stajalištima pa se pokazalo i to da najviše studenata katolika osuđuje previše seksualnih partnera kod oba spola, dok to najmanje čine budisti, židovi i ateisti.

Također, heteroseksualci u mnogo većoj mjeri osuđuju neobavezan seks nego homoseksualci i biseksualci.

N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com

Provjeri još...
Gotovo 80 posto studenata prima i šalje seksi poruke na mobitelu
Kamo za vikend? Evo nekoliko super prijedloga!

Još vijesti