Mojfaks.hr u Vijesti

Mladi znanstvenici, navalite: Objavljen natječaj za 208 povoljnijih stambenih kredita

Nedavno smo pisali o suradnji Grada Zagreba i zagrebačkog Sveučilišta, a kojom je dogovorena subvencija za 208 stambenih kredita. Premda se radi tek o prvoj fazi projekta, to je odlična vijest za mlade znanstvenike koji su u potrazi za stanom, a sada je izašao i ponovljeni natječaj.

29. svibnja 2017 13:24
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sveučilište u Zagrebu ponavlja Natječaj za ostvarivanje prava na pomoć pri kupnji odgovarajućeg stana u naselju Podbrežje. Pravo na kupnju imaju sve osobe, zaposlenici Sveučilišta u Zagrebu u suradničkom, znanstvenom, znanstveno-nastavnom ili umjetničko-nastavnom zvanju, piše na stranicama Sveučilišta.


Izvor: Pixabay

U sklopu zagrebačkog modela stanogradnje, programa namijenjenog Sveučilištu, mladim će se znanstvenicima subvencionirati kamatu stambenih kredita za kupnju stana iznad 2% na godišnjoj razini, za razdoblje od 10 godina uz kamatnu stopu do najviše 4% godišnje za kredite u eurima i 4,5% godišnje za kredite u kunama. Prema pisanju portala politikaplus, stambeni krediti, kao i cijena samih stanova u ovom programu bit će povoljnija od tržišnih te se neće tražiti polog. Ovo je model pomoći Grada Zagreba u partnerstvu sa Sveučilištem u Zagrebu namijenjen stambenom zbrinjavanju znanstvenika na Sveučilištu. U okviru zagrebačkoga modela stanogradnje Grad će kupcima stanova subvencionirati kamatu stambenih kredita.

...Lakše do prvog stana: Mladi znanstvenici dobit će povoljniji stambeni kredit...


Cilj projekta je pomoć u ostvarivanju stambene sigurnosti zaposlenika Sveučilišta u Zagrebu, i njihovih obitelji kako bi se omogućio ostanak mladih i sposobnih ljudi u Hrvatskoj. Prijave za natječaj dostavljaju se zaključno do 12. lipnja 2017., a privremena lista kandidata koji su podnijeli prijave za Natječaj za ostvarivanje prava na pomoć pri kupnji odgovarajućeg stana u naselju Podbrežje, s rokom prijave do zaključno 8. ožujka 2017., dostupna je na linku.


Izvor: zgh

Sve informacije o stanovima koji se nude na prodaju dostupne su na stranicama Zagrebačkog holdinga, a sve o Natječaju možete pronaći na linku.

Ivana Petrić
foto: zgh/katalozi stanova

Još vijesti