Mojfaks.hr u Vijesti

Razumna generacija: jesu li studenti manje divlji i više dosadni?

Studenti nisu što su nekad bili. Prošli su dani prekomjernog tulumarenja i pijanki. Nešto se promijenilo, ali zašto?

10. prosinca 2014 12:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Je li studentska populacija postala oprezna? Je li moguće da su oni štedljivi, marljivi, odgovorni studenti prevladali nad onim partijanerima?

Studente u Londonu upitali su zašto je ova generacija mirnija u odnosu na prijašnje. Odgovorili su kako je u pitanju novac te da studenti s vremenom paze da ulože lovu u nešto konkretno. S obzirom na to da su troškovi obrazovanja i života porasli, većina gleda gdje će uštedjeti koju kunu. Neki će ušteđenu kunu potrošiti na alkohol dok će dio studenata lovu sačuvati za nešto drugo.

Također, mnogi smatraju da je čar u zabranjenim stvarima, a danas je puno toga dopušteno te je izgubljena zabava. Uvijek ima onih koji euforično proživljavaju prvu odvojenost od roditelja i slobodu, no i to s vremenom dosadi.

Profesorica na Sveučilištu Manchester Metropolitan Carol Haigh izjavila je kako je i interakcija među studentima drugačija. Studenti su dosadni i uglavnom tipkaju po mobitelima i surfaju internetom.  Nadodaje kako su oni s različitim pogledima na zdravlje, pijenje i pušenje postali manje prihvatljivi u društvu.

Generacija se promijenila, a u prilog ne ide ni statistika. Statistika je pokazala kako je konzumacija alkohola u padu i to prvi put nakon 50-ih godina.

Možda generacija i nije toliko razumna, već su studenti pronašli druge načine zabave.

Ipak, studenti će uvijek biti studenti. Imali love ili ne, uvijek će se završiti s nekom od njihovih pjesama.

Slažete li se s londonskim studentima?

foto: Shutterstock
I.Č./Izvor: Independent.co.uk

Još vijesti