Mojfaks.hr u Vijesti

Rođendansko odijelo je bolje od pidžame: evo zašto trebate spavati goli

Osam posto čovječanstva spava golo. Navodno tih osam posto jedini spavaju kako treba.

3. kolovoza 2015 17:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nije nam jasno kako su došli do tog statističkog podatka niti ulaze li ljudi koji nenamjerno spavaju goli u tu kategoriju, ali jasnije nam je zašto je dobro spavati u rođendanskom odijelu.

Prema istraživanju ustanove koja se zove American Academy of Sleep Medicine, nije dobro nositi pidžamu. Naime, tjelesna temperatura pada dok spavamo i ako nosimo pidžamu, možemo poremetiti ciklus spavanja zbog neprirodne regulacije tjelesne temperature. A nepravilan ciklus spavanja može značiti nesanicu. To nitko ne želi.


Ok, nemojte spavati goli u javnom prijevozu, u zračnim lukama i na javnim mjestima, općenito.

Osim toga, spavanje bez odjeće također oslobađa više hormona zbog kojih budete u seksi raspoloženju. Ako spavate s partnerom potpuno goli, seksi raspoloženje i bezodjećno stanje olakšavaju stvari kada se trgnete iz sna u demonskih tri ujutro.

Kad vam se tijelo hladi tijekom noći, razine kortizola padaju, a razine hormona rasta...paaa...rastu. Kad je kortizol povišen, tada ste gladni - što bi moglo značiti da golotinja u postelji znači zdravije prehrambeno ponašanje, štooo bi moglo značiti tijelo koje je više seksi pa je ponosnije kada spava golo.

Ako spavate goli, tijelo vam ostaje hladno čitavu noć i nećete biti uznojni i grozni ujutro. Osim ako je vani baš pakao, a vi niste okrenuli madrac na ljetnu stranu. Onda obvezno tuširanje ujutro.

Čak i ako imate baš simpatičnu pidžamu koja je ispala iz neke bajke, preskočite ju nekoliko večeri i vidite spavate li bolje. I seksate li se više.

F.O./foto: Freeimages

Još vijesti