Mojfaks.hr u Vijesti

S radom započinje novo Sveučilište: Na VERN'u uskoro inovativni sveučilišni studiji

Studenti u Hrvatskoj će od ove akademske godine imati mogućnost studiranja na novoosnovanom Sveučilištu VERN'.

28. kolovoza 2017 17:18
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Već od jeseni na VERN\'u će studirati prva generacija studenata sveučilišnog preddiplomskog studija Poslovne ekonomije, koji se izvodi u suradnji i pod mentorstvom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, nakon čega će VERN\' studentima ponuditi i tri potpuno nova i inovativna sveučilišna preddiplomska studija:

Cyber komunikacije i znanost o mreži,
Internet stvari 
Transmedijska dramaturgija.


Suglasnost za osnivanje novoga sveučilišta izdalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a novi sveučilišni studijski programi dobili su pozitivnu akreditacijsku preporuku Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

\"Prirodno je da VERN\' nastavlja akademski razvoj i u sveučilišnoj vertikali te time preuzima dodatnu društvenu odgovornost u razvoju interdisciplinarnog obrazovanja koje jamstvom visoke zapošljivosti pridonosi ukupnom društvenom razvoju. Potičemo razvoj nove obrazovne kulture koja treba  dinamizirati obrazovne modele i sustave, prilagoditi se potrebama novih generacija i koja se mora razvijati usporedno s društvenom i tržišnom dinamikom. Slijedom toga, Sveučilište VERN\' će inovativnošću naših sveučilišnih studija i programa cjeloživotnog učenja nastaviti pridonositi akademskoj raznolikosti te održivom i društveno odgovornom poduzetničkom i akademskom djelovanju\", pojasnio je rektor prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila.

Svim sadašnjim i budućim studentima te predavačima ovime se otvaraju nove i drugačije obrazovne perspektive te mogućnosti ostvarenja kompletnih stručnih i znanstveno-istraživačkih potencijala unutar VERN\'ove visokoobrazovne grupacije.

Inovativnost i primjenjivost
novih studijskih programa prepoznala je poslovna zajednica, koja je kroz sudjelovanje u akreditacijskom postupku podržala njihovo pokretanje te istaknula potrebu za budućim stručnjacima u ekspanzivnom području komunikacija, kreativne industrije i internetskih tehnologija.

Obrazovna grupacija VERN\' od sada djeluje kroz dvije usko povezane ustanove, Veleučilište i Sveučilište, a obje su dio integriranog sustava VERN\'a, na kojem se izvode studijski programi u stručnoj i sveučilišnoj vertikali.

PR tekst
foto: Petar Vučetić@vern.hr

Još vijesti