Mojfaks.hr u Vijesti

Samo na kino platnima: gangsterski ‘Straight Outta Compton’ jači od kršćanskog ‘War Rooma’

Jedan od zasigurno najlošijih vikenda godine donio je Straight Outta Comptonu prvu poziciju treći tjedan za redom, dok je od noviteta profitirao jedino War Room.

31. kolovoza 2015 17:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Izgleda kako vlak love imena Straight Outta Compton još uvijek ima dovoljno goriva da zadrži prvi poziciju, koja mu je u trećem tjednu prikazivanja donijela novih 13,2 milijuna dolara, što ovaj biografski film o grupi NWA čini jednim od najprofitabilnijih filmova ljeta (134 milijuna dolara).



Istina, situacija im je olakšana vrlo slabom konkurencijom, koja ne samo da je relativno loše kvalitete, nego očigledno nema niti dovoljno faktora koji bi u kina privukli malo brojniju publiku, piše Idesh.net.

Ipak, vrlo je dobro otvorila kršćanska drama War Room i to s 11 milijuna dolara, što je za naslov koji je koštao siću stvarno fina zarada.



Za negativno se iznenađenje tjedna (a moguće i godine) pobrinula glazbena drama We Are Your Friends, koja je u prvom tjednu prikazivanja zaradila svega 1,8 milijuna dolara. To je ujedno i četvrto najgore otvaranje svih vremena kada se gleda prosjek zarade po kino dvorani (svega 772 dolara), što je uistinu neočekivani rasplet događaja.



Film stvarno nije toliko loš, ima nekoliko jakih glumačkih imena među kojima se posebno ističu Zac Efron iEmily Ratajkowski, marketing je bio dobar, a i bavi se tematikom koja je trenutno vrlo popularna: usponom EDM producenta/DJ-a. Još jedan dokaz da su kino-posjetitelji prevrtljiva sorta…

Ljestvicu top 10 filmova u kinima ovog vikenda, kao i nove najave za sljedeći vikend, pogledajte ovdje.

L.B./izvor i foto: Idesh.net

Još vijesti