Mojfaks.hr u Vijesti

Samo Petar Pan nije morao odrasti: stvari koje prerastemo do kasnih 20-ih

Iako bi bilo mudrije učiti iz tuđih, najčešće učimo iz vlastitih pogrešaka, a u ranim 20-ima ta je krivulja rasta vrlo strma. To su godine kad učimo mnogo, griješimo isto toliko, ali i postajemo zreliji i mudriji. Kad pobjedonosno stignete do kraja 20-ih i početka tridesetih, shvatit ćete da ste u životu proveli "čistku" nekih manje vrijednih stvari karakterističnih za vašu mladost.

23. ožujka 2015 14:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Do kraja dvadesetih reći ćeš zbogom:

Lošim prijateljima. Jer život je prekratak.

qAQHR7r

Jeftinim bikinijima i kupaćim gaćama. Jer u kasnim dvadesetima otkriješ da je bolje investirati u nešto kvalitetnije što neće otpuhati vjetar i što se neće raspasti za jednu sezonu.

Jeftinim cipelama. Jer izgledaju onoliko jeftino koliko i koštaju. Osim toga – neudobne su, žuljaju i tko ti garantira da nisu toksične ili kancerogene?

Snovima o blistavoj karijeri koja uključuje ogromnu plaću za malo rada. Haha, ovo je mega klasik svih naivnih zabluda.


giphy

Lošim vezama. Jer sad malo bolje znaš što je ljubav. A što nije...

Sitnim svađama s članovima obitelji. Dosad si uglavnom ovladao/la umijećem prešućivanja. Zašto reagirati na neke sitnice kojih se sutra više nitko neće sjetiti? Obitelj je obitelj.

ross-carol-3

Preskakanju odlazaka zubaru. Godinama. Osim redovitih posjeta zubaru, vjerojatno čak i čistiš zube koncem.

giphy

Jeftinim praznicima. Jer dobiješ koliko platiš: sobu prepunu pijanih Talijana u hostelu ili hotel s dvije zvijezdice u Španjolskoj u kojem te razvesele – žoharima u krevetu.

Jeftinom i lošem vinu. Jer ćeš radije popiti jednu finu butelju nego dvije sumporne nakon kojih ćeš se nekoliko dana osjećati loše. Alkoholna matematika.

Više te neće živcirati kad te netko traži osobnu prije ulaska u klub. Najradije bi poljubio/la tog zaštitara. Zar izgledam tako mlado?! Hvalaaa!

Furci "buntovnika bez razloga". Jer sad moraš brinuti o konkretnim i važnijim stvarima kao što su kraditi i dobrovoljno mirovinsko.

giphy

Hrani iz vrećice. Zaboravi na to...Bljak.

Odlascima u glasne, zadimljene i precijenjene klubove. ‘Kaaaj? NE ČUJEM TE! Zašto je mjuza ovako glasna?? Možemo li radije otići u onaj kafić sa stolicama? NE ČUJEM TE!"

Kremama za sunčanje s faktorom 5. Jer izgoriš i dobiješ pjegice. A i brineš za one madeže na leđima.

Druženju tijekom tjedna. Što je to? Između posla, pospremanja stana i šetanja psa – tko bi sve stigao...

giphy

Oporavcima od groznih mamurluka. Prošli su oni dani kad bi se tvoje mladi i vitalno tijelo oporavilo kao od šale od bančenja večer prije. Sad računaš da ćeš sljedeća dva dana biti van pogona.

Učenju novih izraza i slengova...Čak se više ne trudiš googlati. Prosudi je li dobra ili loša stvar i nasmiješi se ili reci "a jooooj" prema izrazu lica osobe s kojom pričaš.

giphy

Interesiranju za nove društvene mreže. Na kojoj sam mreži? Nakon MySpace-a i Facebooka više nisi koristio/la ništa.

L.B./izvor: Metro
foto: Tumblr

Još vijesti