Mojfaks.hr u Vijesti

Samo za najbolje studente: stipendija od 800 kuna mjesečno

Rok za prijavu je 27. siječnja, a stipendije će se dodjeljivati na osnovu osnovnih i dodatnih kriterija te posebnih postignuća.

3. Siječnja 2017 16:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost. Nakon provedenog natječaja, odabrat će 100 studenata koje će stipendirati sa 800 kuna mjesečno tijekom razdoblja od 10 mjeseci.

Studenti viših godina moraju u prethodnoj godini imati najmanje 55 ECTS bodova te moraju, po prosječnoj ocjeni svih položenih ispita tijekom studija, biti u 10 % najuspješnijih studenata na svojoj godini. Studenti prvih godina studija moraju ulaziti u 10 posto najbolje rangiranih studenata na konačnim listama za upis. Boduju se također i posebna postignuća ostvarena tijekom srednjoškolskog obrazovanja, ali i dekanova/rektorova nagrada, volonterski rad, sudjelovanje na natjecanjima i sl.

Više detalja o ovom natječaju provjerite ovdje.

Osim stipendije za izvrsnost, otvoren je i natječaj za sve redovite studente Sveučilišta u Rijeci i to u dvije kategorije: one za podzastupljene te za stipendije Fonda Aleksandra Abramova.

Više detalja pronađite ovdje.

L.B./izvor: uniri.hr
foto: arhiva

Još vijesti