Mojfaks.hr u Vijesti

Saznajte kriterije: Grad u Dalmaciji dodjeljuje studentima čak 85 stipendija

Zadarski studenti definitivno imaju razloga za veselje jer će im Grad Zadar dodijeliti ukupno 85 stipendija, a cifre se kreću od 500 do 800 kuna mjesečno.

5. prosinca 2018 13:14
Saznajte kriterije: Grad u Dalmaciji dodjeljuje studentima čak 85 stipendija

Saznajte kriterije: Grad u Dalmaciji dodjeljuje studentima čak 85 stipendija Foto: MojFaks

Grad Zadar će za akademsku 2018./2019. godinu dodijeliti novih 115 stipendija od kojih 15 za učenike srednjih škola, 15 za učenike srednjih škola koji se školuju za strukovna zvanja, 25 za studente prve godine studija i 30 za studente starijih godišta, te 30 za studente koji se školuju za deficitarna zvanja (od toga 15 za studente prve godine i 15 za studente starijih godišta).

Zadarskim studentima će studiranje biti lakše uz stipendiju... izvor: ffzg.unizg.hr

Stipendija za studente koji studiraju u mjestu prebivališta iznosi 500 kuna, za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta 700 kuna mjesečno, a za studente koji se školuju za deficitarna zvanja 800 kuna mjesečno.

Pravo na Stipendiju Grada Zadra mogu ostvariti studenti preddiplomskih/diplomskih studija, koji nisu ostvarili pravo na apsolventski staž:

- koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Zadra,

- koji imaju status redovitog učenika ili studenta, a nemaju odobrenu stipendiju ili kredit od strane drugog subjekta,

- ako upisuju preddiplomski studij, integrirani preddiplomski i diplomski studij, preddiplomski stručni studij ili specijalistički diplomski stručni studij i nisu stariji od 25 godina, odnosno 27 godina ako upisuju diplomski studij

- ako prethodno nisu koristili Stipendiju za isti stupanj i studijsku godinu obrazovanja.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti i studenti preddiplomskih i diplomskih studija koji se obrazuju za neko od deficitarnih zvanja, ako udovoljavaju uvjetima iz prethodnog stavka. Deficitarnim zvanjima/studijima smatraju se:

- doktor medicine

- magistar informatike

- magistar biologije

- studij matematike

- studij fizike

- studij kemije

- studij elektrotehnike i računarstva

- studij farmacije

- studij strojarstva

- edukacijsko-rehabilitacijski studij

Izvor: Pixabay

Natječaj traje do 21. prosinca 2018. godine, a sve o natječaju, kriterijima, baš kao i prijavnicu, možete pronaći na službenoj stranici Grada Zadra.

Ivana Petrić
foto: Pixabay

Još vijesti