Mojfaks.hr u Vijesti

Saznajte što položaj u kojem spavate otkriva o vašoj vezi

Volite li se 'spunati' ili jedno drugome okrenete leđa dok spavate?

29. rujna 2015 17:46
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prema portalu LittleThings.com, koji su porazgovarali sa stručnjacima za govor tijela te psiholozima specijalistima za ljubavne veze, položaj u kojem spavaš sa svojim dečkom/djevojkom otkriva mnogo o vašoj vezi.

Ukratko, iz razloga što dopuštamo našoj podsvijesti da preuzme kontrolu, naš govor tijela tijekom sna otkriva ono što ne možemo ili ne želimo otkriti dok smo budni.

* Žlica



Ah, klasično \'spunanje\'! 18% parova uživa u ovom položaju tijekom spavanja. Iako se smatra tradicionalnim položajem – znakom jednog partnera koji je zaštitnički raspoložen prema drugome – također je i malo seksi. Ovo je položaj koji pokazuje partneru da mu vjerujete, a oni koji se spunaju – ostaju zajedno.

* Glava na prsima



Ako jedan partner spava na prsima druge osobe, ovo je pokazatelj ogromnog povjerenja koje imaju jedno u drugo. Ovaj se položaj viđa u ranijim fazama veze ili pak u dugogodišnjim vezama kad partneri obnove strast jedno prema drugome.

* Dodirivanje stražnjicama i(li) leđima



Spavate li okrenuti jedno od drugoga, ali tako da vam se stražnjice ili leđa dodiruju? Ovo znači da su oba partnera opuštena i da im je ugodno u vezi. Također je vjerojatno da ste u vezi dulje od godine dana.

* Čvor koji se otpetljava



Položaj u kojem počnete s malo maženja, a onda shvatite da vam partnerovo disanje u lice baš i neće pomoći da zaspete pa se maknete. Ovo je znak zrele veze, kompromisa između intimnosti i samostalnosti.

Uživanje u slobodi



Ovo je jako popularan položaj kojeg zauzima čak 27% parova. Dobra je vijest što znači da se oboje osjećate sigurno u vezi, ali i dovoljno povezani međusobno.

Lov nogom



Ako tvoj/a partner/ica isprepliće svoje noge s tvojima, ovo može značiti da mu/joj nedostaje smocionalne ili seksualne povezanosti. No, ako ovo inicirate oboje, onda je to dobar pokazatelj da se ne možete zasititi jedno drugoga. Čak ni kad spavate!

Zamršenac



Ovo je još jedan položaj koji je učestaliji kad osobe tek stupe u vezu ili neposredno nakon seksa. Ako ga prakticirate i dalje (nakon 6 mjeseci veze), to bi mogao biti znak nezdrave međusobne ovisnosti.

Kradljivac prostora



Dvije riječi: prekini vezu! Ako ti partner/ica krade mjesto u krevetu, to je znak da očekuju da u vezi ti radiš sve kompromise i stavljaš svoje potrebe na drugo mjesto.

Zanimljivo je da je moguće odrediti tko je dominantniji partner iz toga kako polažete glavuna jastuk. Ako su vam glave blizu jedna drugoj – ravnopravni ste. Ako netko drži glavu bliže uzglavlju kreveta – ta je osoba dominantnija i samopouzdanija.

L.B./izvor: Metro
foto: LittleThings.com

Još vijesti