Mojfaks.hr u Vijesti

Seks-afera na Pravnom fakultetu: kad se Rimsko pravo polaže u stanu

Ovih se dana na Općinskom sudu Tuzla nastavlja suđenje profesorima Zdravku Lučiću i Enesu Durmiševiću, koje optužnica tereti za nekoliko krivičnih djela, a koja su vezana za slučaj poznat kao seks-afera na Pravnom fakultetu. U optužnici piše da su krivična djela počinili dok su radili kao profesori na tuzlanskom odjeljenju Pravnog fakulteta Sarajevo.

4. veljače 2015 13:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Durmiševića optužnica tereti za krivično djelo spolni odnošaj sa zloupotrebom položaja, dok se Lučić tereti da je 4. listopada 2003. godine, bez polaganja ispita iz predmeta Rimsko pravo, upisao pozitivnu ocjenu studentici Jeleni Hadžić - Hribar. Tereti se i da je 17. juna 2006. u stanu Alme Husarkić, bez polaganja ispita, studenticama Šejli Ledenko i Selmi Trokić upisao pozitivne ocjene iz predmeta Institucije rimskog prava i Pravne kulture.

>> VIDEO: Snimka djevojke iz Bosne u štiklama na ledu postala regionalni hit!

>> Provjeri još... Statistika ne laže: Samci koji zavode upravo ovako ševe više od onih koji to ne čine

U ovom slučaju, koji se godinama razvlači po pravosudnim institucijama, bili su optuženi i profesori Bajro Golić i Fuad Saltaga. Međutim, nakon smrti ova dva profesora, proces protiv njih je obustavljen. I tužiteljica Dijana Milić, koja je vodila istragu u cijelom slučaju, preminula je prije nekoliko godina.

Odvjetnički tim profesora Lučića, koji čine Ragib Hadžić i Almin Dautbegović komentirajući ovaj slučaj za "Dnevni avaz", jednoglasno su kazali da Tužilaštvo ne posjeduje kvalitetne dokaze i da u presudnim momentima procesa uključuje medije kako bi izvršili dodatni pritisak.

>> FOTO: Sramotne fotke iz noćnih klubova: Svi su gledali (i snimali) što rade!


Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: avaz.ba
foto: Shutterstock




>> VIDEO: Snimka djevojke iz Bosne u štiklama na ledu postala regionalni hit!

>> Provjeri još... Statistika ne laže: Samci koji zavode upravo ovako ševe više od onih koji to ne čine

>> FOTO: Je li ovo domaći dekolte mjeseca? Provjerite, seksi je!


>> Kratkom suknjicom i polugolom guzom oduševila cijeli klub


Još vijesti