Mojfaks.hr u Vijesti

Seks na prvom dejtu - DA ili NE? Odgovori hrvatskih studenata će vas iznenaditi

Od samih početaka ljubavnih odnosa postojala su nepisana pravila o dejtanju koja nalažu da žena mora biti suzdržana, muškarac prvi pokazati inicijativu i prići ženi te da seks na prvom spoju nije dozvoljen.

27. Siječnja 2016 13:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

No, vremena se mijenjaju, a seks više nije tabu tema. Danas se većina zalaže za liberalnije stavove kad je ljubav u pitanju i više nije bitno tko će napraviti prvi korak. Iako je seks prema mnogima ključan za uspjeh ljubavne veze je li on doista primjeren na prvom sastanku?

Pitali smo studente Sveučilišta u Zagrebu što misle o ovoj temi i prakticiraju li oni seks na prvom spoju. Evo što su nam rekli!

 „Da…nema ništa lošeg u tome.“ (Mirko, 24)

Ne, zato što je teško opustiti se i uživati pred čovjekom kojeg ne poznaješ dovoljno.“ (Maja, 20)

Nisam pristalica sexa na prvom spoju prvenstveno jer smatram svoje tijelo najdragocjenijim posjedom i ne dam ga bilo kome. Također ako ne osjećam emocije prema toj osobi ne želim stupati u intimne odnose. Uza sve to, toliko je spolnih bolesti da zadnje što mi treba je osjećaj srama, straha i kajanja.“ (Veronika, 20)

Bilo bi dobro, ali nije nužno.“ (Ivan, 19)

Ne, zato jer je sex nešto slatko i intimno, a to se ne može dogoditi na prvom dejtu.“ (Marija, 20)

Na prvom 'dejtu' nisam nikad ulazila u baš toliko blizak odnos. Uvijek mora postojati doza opreza dok se osoba bolje ne upozna. Osim toga, sigurno ne želite da drugi dan o vama pričaju kao o promiskuitetnoj osobi ako se dečko slučajno'pohvali' frendovima. No ja ne osuđujem niti bih rekla išta protiv osoba koje ulaze u spolni odnos na prvom spoju. Tu zasigurno veliku ulogu igra vaš karakter. Neke se cure ne daju ni dirnuti na prvom spoju, dok se neke opuštaju bez problema-pogotovo ako alkohol kumuje.“ (Ivona, 21)

Ako poznaješ osobu od ranije, da. Ako je ne poznaješ, ne.“ (Nevena, 24)

Ne, jer mislim da treba prvo upoznati osobu prije bilo kakve intimne situacije.“ (Suzana, 20)

Smatram da bi seks trebali konzumirati samo s osobom koju volimo i s kojom se vidimo u braku, s kojom možemo očekivati djecu. Zalažem se za seks iz ljubavi, da sačuvamo naše dostojanstvo, da pokažemo da nismo životinje koje se koriste svojim instinktom (nagonom) kako bi udovoljili svojim potrebama.“ (Mario, 21)

Pa ja ne bih mogla ako nekog ne poznajem, ali ako se baš poklopi, bože moj!“ (Mirna, 22)

Ovisi ak' mislim imati još kaj s tom curom. Ak' mi se ne sviđa previše, a prči mi se onda da, a ak' mi se svidi onda ne baš odmah (smijeh).“ (Emanuel, 20)

Ne, jer mislim da je to preagresivno, prenaglo i prebrzopleto za prvi dejt.“ (Lucija, 19)

Mislim da odluka o tome ovisi o načinu razmišljanja tih dviju osoba jer vrlo je moguće da se nađu dvije ekspresivnije osobe koje bi se kroz sex na prvom spoju bolje poklopile. Sex može predstavljati onu iskru između ljudi. Više sam za odgovor 'da'. Ili bolje, zašto ne.“ (Andrija, 21)

Ne, zato što možemo dobiti spolne bolesti.“ (Valentina, 22)

Ovisi kol'ko si pijan…“ (Branko, 23)

Kao što možete vidjeti, mišljenja su različita. U našoj maloj anketi najviše je muških osoba bilo za spolni odnos na prvom sastanku, dok se žene i dalje u više slučajeva zalažu za one tradicionalne vrijednosti. Nadalje, najviše njih je mišljenja da je za spolni odnos na prvom sastanku potrebno poznavati osobu od prije, te da je prisutna i simpatija.

Koje je vaše mišljenje?

Još vijesti