Mojfaks.hr u Vijesti

Seks nekada i sad: savjeti iz 1894. koji će vas zapanjiti!

Kada je Ruth Smythers napisala knjigu “Poduka i savjeti za novopečene mladenke”, davne 1894. godine, vjerovatno je imala vrlo obziljnu namjeru da novopečenim suprugama olakša taj period prijelaza iz djevojačkog u status supruge i žene. Međutim, danas njeni savjeti djeluju filmski komično jer su u toliko raskoraku s našim vremenom da ih je gotovo nemoguće spojiti uz ideju bračnog života.

18. srpnja 2014 14:51
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ruth pojašnjava intimne odnosa iz perspektive jedne vrlo dolične, konzervativne žene koja se fokusira na to “grozno iskustvo, zvano seks” i koja bi vjerojatno pala u nesvijest kad bi mogla prolistati neki suvremeni časopis za modernu ženu u kojem se dijele seks savjeti.

Autorica upozorava “nježne mlade žene” da je knjiga tu kako bi ih upozorila na ono što ih čeka te prve bračne noći. Ona savjetuje da se treba postaviti škrto i suzdržano i da ne treba često ponavljati ovaj ljubavni čin. Počitajte nekoliko njenih savjeta koji će vas potaknuti na razmišljanje o tome koliko je ogromna razlika između poimanja seksa i tijela tada u odnosu na onu današnju.

1. Pametna mlada nikada neće dozvoliti da ju suprug vidi bez odjeće, nit će ikada doći u situaciju da svog muža zateknu bez odjeće. Ukoliko ne možete izbjeći odnos, obavite to u potpunom mraku.

2. Žena treba ležati nepomično, jer optimistični muž njeno pomicanje tokom odnosa može shvatiti kao zadovoljstvo seksualne prirode.

3. Muškarci su po prirodi perverzna bića. Ako im samo nagovijestite da biste imali nešto s njim, oni će to prihvatiti. To znači da se može dogoditi normalni odnos u abnormalnim pozicijama.

4. Mnoge žene biraju spavaćice od grubog pamuka, dok za muževe pripremaju pidžame. Odjeću za spavanje oblačite u odvojenim prostorijama. Ona ne smije biti skinuta tokom seksualnog čina. Tako će minimum kože biti izložen pogledima.

5. Kada muž završi čin, mudra žena će početi sa prigovaranjem. U pitanju su sitnice koje on sada mora obaviti.

6. Tokom odnosa žena mora biti ili potpuno tiha ili konstantno govoriti o kućanskim poslovima. Inače, ležat će mirno i neće odavati bilo kakve znakove užitka.

7. Pametna žena uvijek nađe novi i bolji način da izbjegne vođenje ljubavi kada se za to pruži prilika.

8. Ukoliko muž pokuša poljubiti svoju ženu u usta, ona se mora izmaknuti kako bi ju on poljubio u obraz.

9. Ukoliko muž pokuša podići ženinu spavaćicu i poljubiti je bilo gdje drugdje, ona mora reagirati brzo, spustiti spavaćicu dolje i ispričati se jer mora do kupaonice.

10. S vremenom će muž naučiti da, ako inzistira na odnosu, mora ga započeti bez ikakvih gesti poput recimo poljubaca.


L.B./izvor: ATVBL
foto: sxc.hu

Još vijesti