Mojfaks.hr u Vijesti

Seminarski radovi studenata progovaraju protiv nasilja nad djecom

U cijelom svijetu danas, 19. studenoga, obilježava se Međunarodni dan prevencije zlostavljanja djece. Taj nas dan podsjeća na ulogu svakoga od nas da djeci svakodnevno pružamo mnogo ljubavi, podrške, razumijevanja, znanja te sigurno mjesto za odrastanje.

19. studenog 2014 12:31
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece obilježava se na inicijativu Fundacije svjetskog samita žena (engl. Women\'s World Summit Foundation - WWSF), iz 2000. godine, u cilju stvaranja kulture prevencije diljem svijeta, poticanjem vlada i društvenih organizacija na aktivnije uključivanje u zaštiti djece.

Policijska uprava Osječko-baranjska zajedno s partnerima provodi različite aktivnosti u cilju senzibiliziranja javnosti na taj problem. Tako su u utorak u Informativnom centru policije u Avenue Mallu, u suradnji s Odsjekom za pedagogiju Filozofskog fakulteta, organizirali projekciju sedam filmova koje su izradili studenti pod vodstvom prof. Sanje Španja, nositeljice kolegija Pedagoška komunikacija.

U sklopu tog kolegija osmišljeni su filmovi, seminarski radovi studenata. Teme su filmova vršnjačko, obiteljsko i elektroničko nasilje te aktivacija u lokalnoj zajednici.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Glas Slavonije
foto: sxc.hu

Još vijesti