Mojfaks.hr u Vijesti

Sezona je kratka, ali slatka: Studentsko naselje na Turniću nudi jeftin smještaj na moru

Za 150 kuna u jednokrevetnoj ili 115 kuna u dvokrevetnoj sobi smještaj u Studentskom naselju uglavnom se koristi kao stanica za predah na putu prema nekoj drugoj destinaciji.

29. srpnja 2015 12:23
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ukupno 116 studentskih ležajeva Studentskog naselja Ivana Gorana Kovačića drugo je ljeto za redom pretvoreno u turističke postelje do kojih se dolazi putem Booking.coma ili web stranica Studentskog centra Sveučilišta u Rijeci, a ono što ih čini iznimnima, najniža je cijena smještaja na riječkom području.

Za 150 kuna kuna u jednokrevetnoj ili 115 kuna u dvokrevetnoj sobi smještaj u Studentskom naselju, kažu recepcionarke Antonela Bobanović i Neža Kurilić, uglavnom se koristi kao stanica za predah na putu prema nekoj drugoj destinaciji.

"Trenutačno imamo dvadesetak gostiju koji pristižu iz svih krajeva Europe, ali i iz Australije, Koreje i Kanade. U prosjeku su to mlađi gosti koji ostaju u naselju jednu ili dvije noći i svi su jako zadovoljni, jer gdje se može naći noćenje u jednokrevetnoj sobi za 150 kuna", kaže Kurilić.



Rad na recepciji Studentskog naselja njoj i njenoj kolegici prvi je susret s tom vrstom posla te su na stručnom osposobljavanju i obje su zadovoljne poslom kojim se trenutačno bave.

"Završila sam Ekonomski fakultet, a Neža Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Zadovoljne smo, a zadovoljni su i gosti, jer ima i onih koji se vraćaju. Svakodnevno pristižu nove rezervacije. Gosti ostavljaju komentare na internetu i uglavnom dobivamo visoke ocjene. Zadovoljni su, kažu da je smještaj jako dobar, jeftin i čist", priča Bobanović.

Turistička sezona u Studentskom naselju vjerojatno je najkraća u Hrvatskoj, jer kako pojašnjava rukovoditelj objekata smještaja Ivica Lencović tek je počela, a završit će već 30. kolovoza. Razlog su, kaže, studenti, jer prema zakonskim odredbama ne smiju se »miješati« studenti i gosti, a kako studenti imaju prednost sve do okončanja ispitnih rokova, prije sredine srpnja, nema turista. Iz istog razloga, povratka studenata koji se pripremaju za jesenji ispitni rok, posljednjeg dana kolovoza iz Studentskog naselja moraju iseliti turisti pa tako turistička sezona traje svega mjesec i pol dana.



Ono što se turistima u Studentskom naselju za 150 ili pak 115 kuna nudi noćenje je u jednokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi te zajednička kupaonica s tuševima i odvojen wc. Svaka soba ima i umivaonik, a do kraja srpnja u ponudi je i doručak koji se kao i noćenje može svrstati u kategoriju najnižih cijena, jer kava se u naselju može popiti za već 3 ili 4 kune, dok je za sok potrebno izdvojiti 5 kuna, a kroasan 6 kuna.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Novi list
foto: booking.com

Još vijesti