Mojfaks.hr u Vijesti

Smještaj studenata za vrijeme studiranja

Svakom prosječnom studentu, ali i njegovim roditeljima nakon upisivanja željenoga fakulteta najviše glavobolja zadaje pronalazak adekvatnog smještaja.

16. listopada 2015 19:08
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U ovim kriznim vremenima, svi  gledaju da prođu što  jeftinije sa smještajom, jer smještaj je samo dio troškova koje student ima  svakodnevno, naručito ako studira u velikim gradovima poput Zagreba, Splita ili Rijeke, gdje su cijene nekretnina za najam, ali i sam život i duplo skuplje u odnosu na manje gradove i sredine.

Ipak, u ovom slučaju i cijena može biti dvosjekli mač ako se stan ili garsonjera koji nam cijenovno odgovaraju nalaze daleko od fakulteta koji pohađamo. Tada moramo uračunati i cijenu javnog  prijevoza ali i izgubljeno vrijeme koje nam je potrebno do fakulteta. Dakle bitno je da čovjek stavi sve na papir, jer jeftiniji najam nekretnina ne znači nužno i povoljnije studiranje. 

Samo najbolji studenti stječu pravo na smještaj u domovima koji predstavljaju najjeftiniji način studiranja. Cijene smještaja u domovima kreću se od 200-900kn ovisno o studentskom centru i o pojedinačnom studentskom domu te opremljenosti soba.
Najveći komfor imaju studenti koji studiraju u gradu u kojem žive. Ne moraju plaćati smještaj, najbolje poznaju grad i sredinu. Također u ovu skupinu spadaju i studenti koji imaju vlastite stanove u gradovima gdje studiraju.  Osjećaju se kao kod kuće, manje su pod stresom te se mogu maksimalno fokusirati na fakultet i učenje.

Ukoliko ste izvanredan student i u drugi grad dolazite s vremena na vrijeme samo na ispit nije loša opcija ni najam apartmana ili sobe za jednu noć.

Bez obzira na smještaj i način  studiranja,  rezultata neće biti ako se ne pohađaju redovna predavanja i ne uči planski.  Stoga, knjige u ruke i rezultati će doći sami od sebe – bez obzira da li stanujete u domu, imate svoj stan ili putujete na faks.

PR članak

Još vijesti