Mojfaks.hr u Vijesti

Speed dating – novi način dolaska do (dobrog!) cimera

Treba vam cimer jer morate s nekim podijeliti troškove stanarine i režija? Što vam preostaje u Lijepoj našoj? Možete dati oglas u kakav oglasnik ili isprintati par rečenica o potrebi za novim cimerom i objesiti ih po tramvajima i stupovima uz cestu. No, Nijemci kao Nijemci, uvijek su ispred nas pa tako i u rješavnju ovog problema. Naime, u gradu Würzburgu počeli su organizirati tzv. speed-dating među studentima koji traže cimere. Evo o čemu se radi.

26. travnja 2012 11:20
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U jednom se klubu okupe studenti koji traže cimera i studenti koji traže stan. Tada kreće speed – dating, a šljaka tako da svaki student koji traži cimera po pet minuta razgovara s kandidatom koji traži stan. Kada prođe pet minuta, slijedi razgovor s novim kandidatom i tako u krug.

Za pet minuta do cimera

Procijenjeno je da je pet minuta sasvim dovoljno da se stekne dobar prvi dojam i uvidi ima li kemije ili ne. Naime, i kod traženja cimera potrebna je kemija jer radi se o osobi s kojom ćemo možda čak i spavati u istoj prostoriji, često zajedno pripremati obroke, a možda s njom ponekad i izaći. Ako je to netko s kime nemate apsolutno ništa zajedničko sve se može pretvoriti u pravu noćnu moru jer smo već u nekoliko navrata čitali o slučajevima špijuniranja i ismijavanja cimera te psihičkih problema zbog preglasne glazbe ili previše seksa kojeg prakticira cimer.

>> Studentica tuži fakultet jer joj cimerica uživa u previše seksa

Nestašica studentskih stanova raširen je problem, a kada se i pronađe dobar stan, cijena je obično poprilično velika te je uvijek ugodnije kada se troškovi imaju s kime podijeliti. U Njemačkoj je intereses za ovakav speed – dating ogroman, a na jednog studenta koji ima stan i traži cimera dolazi pet onih koji su u potrazi za smještajem.

Speed – datingom štedi se i novac i vrijeme te, što je mnogim studentima itekako važno – i živci. Ovim se načinom pronalaze srodne duše koje neće jedna drugoj namjerno zagorčavati život već će se potruditi da zajednički život u podstanarstvu bude jedno ugodno iskustvo.

Ovo je, zasigurno odlična ideja koja bi plodno tlo mogla pronaći i u Hrvatskoj te olakšati studentski život, troškove i dakako, živce.

N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com


Pročitaj još...
Koliko pijani studenti koštaju zdravstveni sustav?
Što studentice dulje studiraju, to rjeđe koriste kondome

Još vijesti