Mojfaks.hr u Vijesti

Splitski fakultet se oprašta od tragično preminule studentice: 'Nadamo se da će nas tvoj osmijeh pratiti od gore'

Vjerojatno ne postoji osoba u Hrvatskoj koja nije čula tragičnu vijest o splitskoj brucošici koju je pokosila pijana vozačica. Marija Ćorić preminula je u utorak, a Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije koji je pohađala se od nje na Facebooku oprostio uz jako dirljivu poruku u nadi da se ovakve tragedije više ne događaju.

25. listopada 2018 14:08
 Splitski fakultet se oprašta od tragično preminule studentice: 'Nadamo se da će nas tvoj osmijeh pratiti od gore'

Splitski fakultet se oprašta od tragično preminule studentice: 'Nadamo se da će nas tvoj osmijeh pratiti od gore' Foto: MojFaks

Prijatelji poginule studentice Marije Ćorić s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu ne mogu suspregnuti suze te kroz jecanje govore kako 19-godišnja studentica nikada nije skidala osmijeh s lica. Marijin život je u utorak u prometnoj nesreći naprasno prekinut te je cijela situacija zavila Split u crno.

Bilo je točno 19 sati i 23 minute kad se ta 19-godišnja studentica zaustavila na križanju Poljičke ceste i ulice Put iza splitske Nove bolnice. Pričekala je tridesetak sekundi da joj se upali zeleno svjetlo za pješake nakon čega je, ne sluteći što će se dogoditi, doslovno trenutak poslije zakoračila na pješački prijelaz, ali na drugu stranu ulice nikad nije stigla. U nju se velikom brzinom, a tek se policijskim očevidom treba utvrditi kolikom, zabila 38-godišnja vozačica u crnom Audiju A3. Začuo se snažan, kako ga opisuju svjedoci, tupi zvuk, a djevojka nije stigla ispustiti niti vrisak, ništa, samo je ostala nepomično ležati na asfaltu, piše Večernji list.

Prijatelji kažu da je Marija uvijek bila vedra i nasmijana... foto: Facebook

Međutim, pravi šok među očevicima tek je uslijedio jer se crni Audi splitskih registracija potom nije zaustavio, čak nije niti smanjio brzinu, nego je odjurio dalje ulicom kao da se ništa nije dogodilo. Na mjesto događaja ubrzo su stigli i hitna koja djevojci nažalost nije mogla pomoći, ali i policija koja je ekspresno krenula u opsežnu potragu za "ženom srednjih godina i plave kose" koja je bila za volanom Audija.  Prema pisanju Večernjeg lista, nije prošlo dugo i potraga je urodila plodom te su policajci pronašli njezin automobil koji je bio parkiran u Kranjčevićevoj ulici na Lokvama. Ono što ih je iznenadilo jest činjenica da u automobilu nije bilo vozačice, ali do nje su došli za nepunih sat vremena i to putem njezina identiteta i adrese koje su otkrili zahvaljujući automobilskoj registraciji.

Vozačica je u krvi imala 1,10 promila alkohola. Vozačicu, inače djelatnicu HAC-a, koja je i otprije poznata po divljanju s automobilom te joj je oduzeta vozačka dozvola, moglo bi čekti služenje kazne u trajanju od 12 godina.

Nije prošlo niti mjesec dana otkada je Marija došla na studij u Split


Prerano preminula 19-godišnjakinja bila je i među najboljim učenicima tamošnje gimnazije koja je zbog "izvrsnosti u dosadašnjem školovanju" bila čak i oslobođena polaganja mature.

Izvor: Unsplash

"Nema ni mjesec dana kako se Marija iz Čapljine u kojoj je odrasla preselila u Split na studij. Sjedimo svi u kafiću tu u centru Čapljine i šutimo, ne vjerujemo da se to dogodilo baš njoj, jedinoj u društvu koja valjda u životu nije prešla na crveno, čak smo je znali zadirkivati oko toga koliko je bila oprezna u prometu.", kazala je za Večernji list Marijina prijateljica koja za preminulu studenticu ima samo riječi hvale.

Od svoje studentice, preko Facebooka se oprostio i njen fakultet. Njihova objava malo koga može ostaviti ravnodušnim i bez suza u očima, a mi ju prenosimo u cijelosti:

"Neopisiva tuga zavladala je našim srcima kada smo primili informaciju kako je ugašen mladi život, kako nas je prerano napustila draga kolegica, prijateljica, studentica sa FGAGa- Marija Ćorić.
U ime djelatnika, studenata i Studentskog zbora Fakulteta građevinarstva arhitekture i geodezije izražavamo sućuti obitelji, prijateljima poznanicima i bližnjima.

Nadamo se da se kako će nas tvoj osmijeh pratiti od gore, tvoja snaga pratiti na našem putu i nadamo se kako se slične tragedije više nikada neće ponoviti.

POČIVALA U MIRU !"



Nikada nije lako kada se ugasi mladi život, osobito ovako odjednom i naprasno. Zato se svi nadaju da će se nešto poduzeti kako bi se ovakvim tragedijama stalo na kraj kako se niti jedan fakultet više ne bi morao opraštati od svoje studentice ili studenta.

Ivana Petrić
izvor: Večernji list
foto: Facebook/Unsplash

Još vijesti