Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Sponzoruša fail: Ekonomska analiza pokazala zašto ljepota nije najbolja životna investicija

MojFaks | Vijesti, 25.09.2015.Sponzoruša fail: Ekonomska analiza pokazala zašto ljepota nije najbolja životna investicija

Jedna je lijepa mlada djevojka na portalu za traženje partnera napisala da traži bogatog supruga koji mora zarađivati 3,4 mil. kuna godišnje. Zauzvrat ona nudi – svoju ljepotu i atraktivan izgled. Evo što je pokazala ekonomska analiza jednog bankara...

Na jednom portalu za spajanje samaca 25-godišnja djevojka opisala je kakvog muža traži i objasnila zašto, a od čitatelja je zatražila savjet i odgovore na pitanja koja je postavila. Odgovorio joj je bogati bankar koji joj je nažalost pokazao da njen dio investicije u brak baš i nije toliko poželjan koliko je to ona mislila, piše Daily Grouch.

Evo kako je ona opisala svoj problem ili točnije – ambiciju:

"Bit ću iskrena. Imam 25 godina, vrlo sam lijepa, imam stila i dobar ukus. Želim se udati za muškarca koji zarađuje 500.000 dolara godišnje (oko 3,4 mil. kuna) ili više. Moglo bi se reći da sam pohlepna, ali godišnja plaća od milijun dolara u New Yorku se smatra plaćom srednje klase.
Moj zahtjev nije velik. Postoji li itko na ovom forumu tko zarađuje 500.000 dolara godišnje? Je li u braku? Ako postojiš, željela bih te pitati što moram učiniti da se udam za bogatog čovjeka poput tebe. Najbogatiji muškarac s kojim sam izlazila zarađivao je 250.000 dolara na godinu i tad mi se činilo da je to moja gornja granica. Ali, ako se netko poželi preseliti u bogatašku četvrt na Manhattanu, tih 250.000 dolara nije dovoljno.

Postavljam ova pitanja:
Gdje se većina bogatih neženja okuplja? (Navedite popis imena i adrese barova, restorana, teretana)
Na koju dobnu skupinu trebam ciljati?
Zašto većina supruga bogataša izgleda prosječno? Upoznala sam nekoliko djevojaka koje niti dobro izgledaju, niti su zanimljive, a imaju priliku udati se za bogate dečke.
Kako odlučuješ tko može biti tvoja žena, a tko samo tvoja djevojka? Moj cilj je vjenčati se.

Gospođica Lijepa
"Odgovorio joj je čelnik jedne banke iz New Yorka:

"Draga gospođice Lijepa,
Pročitao sam tvoj post s velikim zanimanjem. Pretpostavljam kako ima puno djevojaka koje imaju slična pitanja kao što je tvoje. Molimo dopusti mi da analiziram svoju situaciju kao profesionalni ulagatelj.

Moj godišnji prihod je veći od 500.000 dolara godišnje što udovoljava tvojim kriterijima, ali nadam se kako je svakome jasno da neću ovdje gubiti vrijeme. Sa stajališta poslovnog čovjeka, odluka da se oženim tobom bila bi loša. Razlog je vrlo jednostavan pa ću ti objasniti.

Detalje ću ostaviti po strani, ali ono što ti pokušavaš napraviti je razmijeniti ljepotu za novac. Osoba A pruža ljepotu, a osoba B plaća za to i to je pošteno. Međutim, ovdje postoji nepremostiv problem. Tvoja ljepota će nestati, a moj novac neće, barem ne bez nekakvog valjanog razloga. Činjenica je da se moj prihod može samo povećavati iz godine u godinu, ali ti ne možeš biti sve ljepša.

S gledišta ekonomije, ja sam imovina kojoj cijena raste, a ti si imovina kojoj cijena pada. Ali to nije samo normalni pad vrijednosti, već eksponencijalni. Ako ti je ljepota jedina imovina, tvoja vrijednost će za deset godina biti puno manja.

Ako predmetu 'trgovine' pada vrijednost, prodaje se. Nije dobra ideja zadržati ga dugoročno. Isto vrijedi i za brak koji ti želiš. To je možda okrutno za reći, ali moram kako bi mogla donijeti mudriju odluku: imovina kojoj vrijednost pada bit će prodana ili dana u najam.

Svatko s preko 500.000 dolara zarade godišnje nije lud; mi bi s tobom samo izašli, ali ne bi se oženili za tebe. Savjetovao bih ti da zaboraviš tragati za idejama kako se udati za bogataša. Mogla bi tražiti način kako da se sama obogatiš i zarađuješ 500.000 dolara na godinu. To je puno vjerojatnije nego to da češ pronaći bogatu budalu.

Nadam se je ovaj odgovor pomogao.
"

Ljepota je prolazna, čak i bogati bankari to znaju. Ulažite radije u obrazovanje, vlastiti posao ili unutarnji razvoj.

L.B./foto: Freeimages


sponzorušabankarekonomska analizaljepotabrak iz interesaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se