Mojfaks.hr u Vijesti

'Stari dom' u novom ruhu: Pogledajte kako je tekla obnova doma koji je oduševio svojom transformacijom

Novo ruho osječkog 'Starog doma' oduševilo je sve koji su ga vidjeli, a komentari su redom govorili: 'Ovo je bolje od hotela'. Unutrašnje uređenje radila je tvrtka Bonavia Design, a sada je tu i video koji pokazuje kako su tekli radovi tijekom obnove doma smještenog na adresi I.G. Kovačića.

28. srpnja 2017 12:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Novi dom je obnovljen i spreman za novu generaciju studenata. Projekt je to financiran sredstvima Europske unije i osječkog Sveučilišta, a ukupne vrijednosti nešto manje od 17 milijuna kuna, piše sib.hr.



Sada su studentima u domu na raspolaganju 80 dvokrevetnih soba, 23 jednokrevetne, dvije trokrevetne sobe te četiri jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti. U zgradi su osigurane i dvije prostorije za učenje i tihi rad te zajednički prostor praonice i sušionice rublja s energetski učinkovitom opremom.

...Je li ovo hotel ili studentski dom? Osječki \'starac\' osvanuo u novom ruhu i oduševio sve studente...


Posebna briga prilikom uređenja vodila se o studentima s invaliditetom te je naglasak stavljen na recikliranje i ekološko osvještavanje stanara doma. Više o samoj obnovi doma možete pročitati ovdje.

Ivana Petrić
izvor: YouTube/sib.hr
foto: YouTube/Pixlr

Još vijesti