Mojfaks.hr u Vijesti

Što je sve zabranjeno nakon faksa

Sveto vrijeme studiranja vjerojatno je prvi i posljednji put kada se možete dizati u podne, cugati do besvijesti, ševiti po susjednim sobama i okolo se povlačiti nepočešljani s podrapanom majicom, a da vas okolina unisono ne proglasi alkoholičarem, ljenčugom, muškom svinjom i klošarom.

29. srpnja 2010 13:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Evo kakve se beneficije donosi važeći indeks:

Buđenje u podne

Radno vrijeme na faksu je toliko fleksibilno da čovjeku prijeđe u naviku ideja da dan počinje negdje oko podneva. Nakon faks biti će nešto teže uvjeriti poslodavca u tu akademsku tezu, ali možete pokušati par puta tek toliko da iskusite slasti života na burzi. Nezaposleni, možete se barem naispavat do mile volje prije nego krenete u obilazak skupljanja plastičnih boca.

Majice i tenisice
Odijelo ne čini čovjeka osim u 99 posto slučajeva. Onih jedan posto, naravno pripada studentima i nerođenima. Šanse da ćete impresionirati poslodavca svojim \'zijev, baš sam se ustao\' casual lookom, obrnuto su proporcionalne su šansi da ćete dobiti otkaz ukoliko se sljedeći dan ne pojavite u nečem decentno. O bradi i frizuri da ne govorimo. Možda se zbarili pokojeg komada na temelju svog late Jim Morrison izgleda, ali to je otprilike zadnji put da vam je netko pao na dlakavi ulet.

Život s kolegama
Također možete zaboraviti na lude dana kada ste dijelili prostor s još pola momčadi zimera i znojili plejku od sumraka do zore. Ukoliko vam ikada bude stalo nakon 24-te naći solidni primjerak slabijeg spola, zaboravite na te momčadske brije. Ne, neće vam dati da joj gurnete ruku u gaćice na tri metra od frenda koji jednako pohotno igra World Of Warcraft.

Bumbarov let
Također, recite zbogom serijskom oprašivanju kolegica s fonetike, češkog ili komparativne. Za tih par godina studiranja možda izgradite imidž velikog jebača, no nakon faksa veliki jebači se zovu muške svinje i zanimljivi su eventualno razvedenim gospođama u godinama. Ili, ukoliko već želite zadržati score, morati ćete jednako jebački lagati. To bude naporno nakon nekog vremena.

Knjige i učenje
Svega nekoliko godina nakon studiranja i vidjeti ćete kako prolazeći pored knjižare u izlogu stoje neki čudni predmeti, tako bizarni a opet iz nekog nejasnog razloga familijarni. Evo kratki šalabahter, da, zovemo ih knjige i nekad davno ste ih čitali. Još gore, ponekad ste iz njih i \'učili\'. Ovaj potonji glagol je vjerojatno nepovratno nestao čak i iz najdubljeg mulja podsvijesti.

Razvaljivanje
"E kako sam se jučer zdrobio, ono, ee, kuiš… nije me bilo, ono mrak… crnilo". Takve i slične izjave će vas nakon faksa pretvoriti u lika kojeg okolina izbjegava s nevjerojatnom pravilnošću uz obavezni epitet – alkoholičar. Morate se razvaliti na proste faktore i pobljuvati pola pokućstva na putu do WC-a? Napravite to solo i doma, i da niste nikom pisnuli o tome. Čak niti sebi samom.

Odgovornost i neovisnost
Da ne bude sve tako crno, evo par sivih boja o tome što vas čeka jednom kada se upregnete u kolotečinu radno aktivnih. Cijena toga da ne žicate kunu pred lokalnim dućanom jednom kada vam prođe rok trajanja indeksa, je da postanete… fuj… bljak… odgovoran član društva na kojeg okolina može računati. Da, da… svoje akademske slobode pospremite na jedino mjesto gdje su još dopuštene – u ladicu sjećanja, koju ćete krišom otvarati s vremena na vrijeme i za kojom ćete nostalgično uzdisati dok ne otegnete papke.

Krešimir Dujmović

Pročitajte još...
Studenti na razmjeni su promiskutetniji
Prijetnjama do prolaza

Još vijesti