Mojfaks.hr u Vijesti

Štrajk na Dentalnoj medicini u Splitu: 30-ak profesora ne održava nastavu na fakultetu

Zaposleni liječnici na odsjeku za Dentalnu medicinu Medicinskog fakulteta u Splitu već danima negoduju, neslužbeno se doznaje – u tijeku je štrajk.

6. lipnja 2017 18:31
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Dr. Mario Budimir za Splitski dnevnik potvrdio je kako iza pobune stoji njih 30-ak, koji će se večeras sastati i dogovoriti daljnji tijek događaja, te prije toga ne želi službeno ništa govoriti.

Splitski doznaje da se radi o neorganiziranosti i politički nametnutom vodstvu kao o glavnom problemu Dentalne medicine u Splitu.

"To traje već dugo. Mi smo išli normalnim, legalnim putem – obavijestili nadležne na Fakultetu, te Upravno vijeće poliklinike, no ništa se još nije dogodilo i zbog toga izlazimo u javnost", rekao je dr. Budimir. "Fakultet je i dalje neorganiziran zbog lošeg upravljanja, zbog kojeg smo najprije optužili jednu osobu – sto posto kolega sa Dentalne medicine i nas 13 od 16 sa Stomatološke poliklinike", dodao je.

Napominje kako su prije dva tjedna predali zahtjev sa svojim potpisima dekanu Medicinskog fakulteta, da se "ta osoba razriješi do daljnjega".

"Odlučili smo, dok se naš zahtjev ne izvrši, ne održavati nastavu na fakultetu", zaključuje Budimir koji nije htio dalje komentirati.

L.B./izvor: Splitski dnevnik
foto: Facebook@Medicinski fakultet Split/Biljana Krstulović

Još vijesti