Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Nema ga u evidenciji diplomiranih studenata: Zaposlio se s lažnom diplomom Prometnog fakulteta

Objavljeno prije 4 dana u Vijesti

Izgleda da u Hrvatskoj nema kraja plagijatima. Viši referent za udruge Karlovačke županije na tom je radnom mjestu godinama radio s lažnom diplomom Fakulteta prometnih znanosti.

Na doktoratu, a plaćen kao 'bakalar': Docenti i doktori sestrinstva zarađuju kao prvostupnici

Objavljeno prije 4 dana u Vijesti

Tko god kaže da je Hrvatska zemlja apsurda uopće ne griješi, a dokaz za to je i model obrazovanja koji kod nas, bez obzira na razinu obrazovanja, određene djelatnike u zdravstvu i dalje tretira i prepoznaje kao prvostupnike.

Eldorado ipak nije daleko? U susjednoj državi 60% tvrtki želi zaposliti studente čim završe fakultet

Objavljeno prije 5 dana u Vijesti

Ovih je dana u Sloveniji u jeku potraga za studentskim poslovima, tamošnji student-servisi oglašavaju slobodna radna mjesta u industriji, turizmu i trgovini. Slovenske tvrtke visoko cijene inicijativu mladih koji žele raditi preko ljeta pa ih mnogi angažiraju i čim završe školovanje.

Za Jokića nema mjesta: Barišićeva savjetnica odsad predvodi kurikularnu reformu, a već pala i prva ostavka

Objavljeno prije 5 dana u Vijesti

Vijest koja od jučer 'trese' akademsku zajednicu, ali i cijelu Hrvatsku jest da Boris Jokić neće biti dio Ekspertne radne skupine koja je radila na provođenju kurikularne reforme. Mnogi negoduju jer je za novu voditeljicu izabrana Jasminka Buljan Culej, savjetnica ministra Pave Barišića te osoba koja je loše rezultate hrvatskih učenika na PISA testovima pokušala prikazati kao odlične.

Zaklada Novo Sutra najavila natječaj: Prosjek od 4,0 može vam donijeti 1500 kuna mjesečno

Objavljeno 19.05.2017. u Vijesti

Mladi Slavonci slabijeg imovinskog statusa mogu bezbrižno studirati sve dok imaju zavidan prosjek ocjena, ali i ako su izabrali studij iz STEM područja.

Mjesta sretnih studenata: Top 10 hrvatskih gradova po ulaganju u obrazovanje

Objavljeno 19.05.2017. u Vijesti

Velika Gorica je za obrazovanja u razdoblju od 2013. do 2015. godine izdvajala prosječno 82,5 milijuna kuna godišnje, što je oko 32% gradskog proračuna. U top 10 gradova koji su najviše izdvajali za obrazovanje u razdoblju od 2013. do 2015. nalaze se i Sveta Nedjelja, Vrbovec, Vis, Dugo Selo, Koprivnica, Križevci, Jastrebarsko, Čakovec i Požega.

Mlada liječnica o kojoj priča regija: S Medicinskog fakulteta uskočila u bijelu kutu, ali onu pekarsku

Objavljeno 18.05.2017. u Vijesti

Svakodnevno vidimo i čujemo da mlade i obrazovane osobe ne mogu naći posao unatoč svom trudu, zalaganju i znanju, ali da liječnica mora raditi u pekari jer ne može pronaći zaposlenje je apsurd. A ujedno i istina.

Stiže nova akademska godina: Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaj za upis na fakultete

Objavljeno 15.05.2017. u Vijesti

Nakon prošlotjedne tablice s upisnim kvotama, Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za upis studenata na prvu godinu studija za sljedeću akademsku godinu.

U ZET-u više nikada neće biti plaćanja karte SMS-om: Studenti otkrili zašto su voljeli ovu opciju

Objavljeno 15.05.2017. u Vijesti

Mogućnost plaćanja tramvajske i autobusne karte u Zagrebu ne postoji još od 2013., iako su ovu opciju svi putnici izuzetno voljeli, a studenti osobito.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se