Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Provjerite jeste li na listi: Napokon objavljeni rezultati natječaja za braniteljsku stipendiju

Objavljeno prije 14 sati u Vijesti

Iako se činilo da studenti neće tako skoro saznati rezultate natječaja za 'braniteljsku' stipendiju, obistinilo se obećanje ministra branitelja, Tome Medveda koji nam je u razgovoru u utorak rekao da će rezultati biti poznati ovaj tjedan pa sada studenti znaju jesu ostvarili pravo na novčanu potporu.

Studenti jezičari češće biraju profesorski smjer: Zanimanje prevoditelja u Hrvatskoj još uvijek službeno ne postoji

Objavljeno prije 3 dana u Vijesti

Prevoditelji kod nas imaju velikih problema jer se njihovo zanimanje ne prepoznaje, odnosno, ono službeno uopće ne postoji. Osim što zbog neriješenog statusa imaju problem prilikom prijavljivanja porezne kartice, sve više studenata jezika odlučuje se za profesorski smjer jer su tako lakše zapošljivi.

'Mjesecima radim u poderanim tenisicama': Studentica iskrenim pismom 'oplela' po premijeru Plenkoviću

Objavljeno prije 3 dana u Vijesti

Prema novim istraživanjima, iz Hrvatske odlaze ljudi uglavnom u dobi od 25 do 45 godina te se mnogi mladi uopće ne žele vratiti. Kada pogledamo što se događa u našem društvu, politici i u gospodarstvu – takvo stanje i razmišljanje uopće ne čude. To će možda učiniti i studentica koja je premijeru Andreju Plenkoviću poslala oštro pismo te upitala vladajuće 'sramite li se?'.

Bez studija glume u Zagrebu: Hoće li Akademija dramskih umjetnosti zatvoriti svoja vrata?

Objavljeno prije 6 dana u Vijesti

Franka Perković, dekanica Akademije dramske umjetnosti, upozorila je na opasnost od zatvaranja navedene obrazovne institucije. K tome, osvrnula se i na ponovno biranje rektora Damira Borasa unatoč svim aferama koje se vežu uz njega.

Prvi takav u Hrvatskoj: Fakultet u Sisku od jeseni kreće s novim sveučilišnim studijem

Objavljeno 12.04.2018. u Vijesti

Kako bi se zadovoljile potrebe gospodarstva, od sljedeće akademske godine Metalurški fakultet u Sisku kreće s novim studijem. Uz preddiplomski i diplomski studij, predviđena je i mogućnost izvanrednog studiranja.

Dva domaća sveučilišta među 200 timova: Najluđe ekipe zagrebačkih i splitskih studenata krenule na putovanje života

Objavljeno 10.04.2018. u Vijesti

Preko 200 tročlanih studentskih ekipa iz 60 zemalja svijeta krenulo je 10. travnja u 12 sati na putovanje života iz pet europskih gradova: Madrida, Stockholma, Manchestera, Budimpešte i Rima. Bez novca i mobitela, koristeći jedino Red Bull kao sredstvo plaćanja, trebaju proputovati Europu i stići u Amsterdam do 17. travnja.

Ove godine udvostručna kvota: MORH traži 20 vojnih pilota - provjerite koji su uvjeti prijave

Objavljeno 10.04.2018. u Vijesti

Mladi Hrvati koji su oduvijek maštali da će karijeru provesti upravljajući ni više ni manje nego ratnim avionima sada imaju prilike ostvariti svoje snove. Ministarstvo obrane objavilo je natječaj za prijam dvostruko više kadeta nego lani.

'Novo pravilo' vožnje: kupnja karte je 'stvar dobre volje'! Više vas nitko ne može kazniti ako se odlučite švercati?

Objavljeno 10.04.2018. u Vijesti

Čini se da novi Pravilnik zabranjuje bacanje stvari kroz prozor i naslanjanje na vrata, ali ne i vožnju bez karte...

Standard lošiji, cijene smještaja više: Studenti iz susjedne BiH plaćaju najskuplji dom u regiji - evo koliko

Objavljeno 09.04.2018. u Vijesti

Premda financijsko stanje studentske populacije nije bajno ni u Hrvatskoj, cijene smještaja u studentskim domovima ipak su donekle prilagođene prosječnim hrvatskim primanjima. Nažalost, isto ne vrijedi za BiH zemlju u kojoj studenti plaćaju najskuplji dom u regiji iako im standard i kvaliteta života ne prate financijska opterećenja.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se