Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Korak bliže odgovornima: Mladi u Saboru tražili pravo na stručno osposobljavanje

Objavljeno prije 2 dana u Vijesti

Nakon što su sredstva iz državnog proračuna 'presušila', financiranje mjere Stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa ovisilo je o sredstvima EU fondova. Za izvlačenje istih bilo je potrebno udovoljiti nekim drugačijim kriterijima i to nauštrb osoba starijih od 29 godina.

Iako neće dobiti besplatnu Interrail kartu, mladi Europljani ipak će imati priliku besplatno putovati

Objavljeno prije 2 dana u Vijesti

U rujnu prošle godine europski zastupnici Manfred Weber, Jose Manuel Fernandes i Wim Van de Camp predložili su program besplatnog putovanja željeznicom po Europi za sve mlade Europljane koji je oduševio učenike i studente diljem Europe.

Sveučilište u Koprivnici napokon dobiva menzu, ali i nove preddiplomske i diplomske studije

Objavljeno prije 2 dana u Vijesti

Za Sveučilište Sjever u Koprivnici spremaju se brojni projekti, a neki od njih uključuju gradnju menze 'na licu mjesta' te obnova dvije zgrade koje žele pretvoriti u znanstveno-istraživački centar.

Rekord Europske unije: Čak 83,8% mladih Hrvata u dobi od 25-29 godina živi s roditeljima

Objavljeno prije 6 dana u Vijesti

Hrvatski mladići i djevojke žive s roditeljima. Iz nekadašnjih dječjih soba izlaze u tridesetim godinama života. To znači i kasnije zasnivanje obitelji pa i dugoročnu štetu za demografski urušeno društvo.

'Da se radi o njihovim sestrama drugačije bi pisali': Snimao studenticu u domu, uslijedili grozni komentari

Objavljeno 23.03.2017. u Vijesti

Nažalost često čujemo kako se u domovima kradu bicikli, novci i neke sitnice, a lopovi i provalnici su uglavnom stariji ljudi koji nisu stanari doma.

Ove su domaće tvrtke prijatelji studenata: Provjerite tko je u svoj Zlatni indeks upisao najbolje ocjene

Objavljeno 23.03.2017. u Vijesti

Svaki student sanja o tome da će stručnu praksu ili prve poslovne korake moći odraditi u renomiranoj kompaniji unutar koje će njegov trud i rad biti zamijećeni i cijenjeni. Svake godine biraju se poduzeća u Hrvatskoj koja vam nude upravo to - praksu, posao ili stipendije osmišljene na studentima prijateljski način.

Objavljen popis 500 dobitnika stipendije za Hrvate izvan RH

Objavljeno 21.03.2017. u Vijesti

Temeljem provedenog Natječaja za dodjelu stipendija, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 500 stipendija za akademsku godinu 2016./17. za upis ili za nastavak redovnog studija, od čega 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Znanost u Hrvatskoj na dnu Europe: Za ozbiljne promjene ostalo još malo vremena

Objavljeno 21.03.2017. u Vijesti

Po globalnoj kompetitivnosti Hrvatska znanost stoji rame uz rame s Bocvanom i afričkim zemljama, a ovo alarmantno upozorenje u javnost je iznio Tome Antičić, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković.

1. Studentski sabor rezultirao blokadom Hrvatskih studija

Objavljeno 20.03.2017. u Vijesti

Najavljeno – ostvareno! Studenti Hrvatskih studija najavili su zasijedanje 1. Studentskog sabora za ponedjeljak ujutro, a na najavljenoj su 'sjednici' izglasali i blokadu nastave.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se