Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Konačno: Ovaj tjedan otvara se studentska menza na jednom od najpopularnijih zagrebačkih fakulteta

Objavljeno jučer u Vijesti

Menza Filozofskog fakulteta u Zagrebu svoja će vrata po prvi put otvoriti u petak 25. siječnja pa će studenti jednog od najpopularnijih fakulteta konačno moći jesti bez da se voze nekoliko kilometara dalje...ili da odlaze jesti na FER kao što su inače radili.

Diplomiraš u roku i ne moraš vratiti novce: Koprivnica stipendira svoje studente u Hrvatskoj i u inozemstvu

Objavljeno prije 2 dana u Vijesti

Studenti iz Koprivnice dobivaju novčanu potporu od svog grada, a za one koji studiraju u Hrvatskoj pripremljena je stipendija u iznosu od 550 kuna mjesečno. Za studente koji su na studiju u inozemstvu izdvojit će se 1 110 kuna mjesečno.

Istraživanje pokazalo: Matematika stvara tjeskobu i strah kod studenata

Objavljeno prije 6 dana u Vijesti

S matematikom nema puno 'talasanja' – ili ju kužiš i voliš ili ju ne podnosiš jer ti s brojevima baš i ne ide dobro. Kako god bilo, matematika nas prati kroz osnovnu i srednju školu, a nerijetko se s njom susrećemo i na fakultetu. Premda smo mogli to već pretpostaviti, sada su tu i dokazi – matematika stvara stres, tjeskobu i strah kod studenata.

Poslovna informatika i javna uprava: Iduće akademske godine u ovom dalmatinskom gradu pokreću se dva nova studija

Objavljeno 15.01.2019. u Vijesti

Dva nova studijska programa osvanut će sljedeće akademske godine u Šibeniku, a na novim studijima bit će mjesta za ukupno 110 studenata.

'Trend' lažnih diploma: Zaposlenica Ministarstva obrazovanja krivotvorila dvije diplome

Objavljeno 15.01.2019. u Vijesti

Nažalost, lažne diplome nisu 'moderne' samo u susjednoj BiH ili Srbiji, nego su aktualne i u Hrvatskoj i to čak više nego ikada. Iako već znamo hrpu primjera razno raznih plagiranja i lažiranja diploma od strane osoba na vlasti i na čelnim pozicijama državnih 'firmi', jedna takva 'lažnjak' afera trenutno trese i samo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

'Bye bye' papirnatom izdanju: Ovaj zagrebački fakultet uveo je e-zamolbe

Objavljeno 11.01.2019. u Vijesti

Nekoliko fakulteta u Hrvatskoj odlučilo je 'živjeti' u skladu s 21. stoljećem pa su primjerice fizičke verzije indeksa odbacili pa uveli e-indekse. Studenti tako nikada više neće zaboraviti ponijeti indeks na ispit i neće morati čekati pred kabinetom za upis ocjene, a između ostalog, ne moraju ga više niti plaćati. Rijetko koje je visoko učilište uvelo i e-zamolbe, ali ne i Zdravstveno veleučilište u Zagrebu jer oni su rekli 'bye bye' papirnatom izdanju zamolbi.

Pomaknuta rang-lista: Pogledajte jeste li dobitnik državne stipendije i provjerite do kada ju morate prihvatiti

Objavljeno 10.01.2019. u Vijesti

Stigle su dobre vijesti za studente koji su se prijavili za dobivanje državne STEM stipendije jer rang-lista je pomaknuta. No, ono što dobitnici moraju znati jest informacija do kada moraju prihvatiti stipendiju.

U planu je pokretanje studija: Makarska postaje studentski grad?

Objavljeno 10.01.2019. u Vijesti

Smješten podno Biokova, grad Makarska godinama je pravi turistički grad, ali ne i sveučilišni. No, čini se da će nastupiti promjene po tom pitanju jer se razmišlja o tome da se ondje pokrene fakultet.

Zeznula lovca : Studentica Karla pobijedila Deana Kotigu u 'Potjeri' i osvojila 50 tisuća kuna

Objavljeno 09.01.2019. u Vijesti

Studentica Filozofskog fakulteta Karla Triplat totalno je rasturila u kvizu 'Potjera' jer je samostalno pobijedila lovca Deana Kotigu. Studentica je sada bogatija za 50 000 kuna, a njeno zavidno znanje zapamtit će sigurno i sam Kotiga.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se