Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Kad biraš faks trebaš slušati srce? Malo morgen! Evo zašto je loše upisati studij iz ljubavi

Objavljeno 25.07.2018. u Vijesti

'Slijedi svoju strast' ili 'Nađi ono što voliš', rečenice su koje često možemo pročitati, čuti pa samim time i povjerovati u sadržaj istih. Novo istraživanje pokazalo je kako su upravo ti izrazi krivi kada je riječ o odabiru karijere pa samim time i fakulteta.

Siguran posao nakon faksa i stipendija tijekom studija: MORH raspisao natječaj za 100 studenata

Objavljeno 24.07.2018. u Vijesti

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske ponovno prima studente u kadetsku službu. Natječaj se odnosi na kadete sa splitskog Sveučilišta te Sveučilišta u Zagrebu koji se ondje žele prijaviti za akademsku godinu 2018./2019.

Doviđenja papirnatom izdanju: Još jedno domaće sveučilište odbacilo indekse

Objavljeno 20.07.2018. u Vijesti

Fakulteti poput FER-a, zagrebačke Agronomije te varaždinskog FOI-ja nemaju indekse te njihovi studenti ne moraju brinuti da će ga izgubiti pa ponovno platiti. Spomenuti fakulteti dio su Sveučilišta u Zagrebu, a sada se i jedno drugo sveučilište odlučilo za ukidanje indeksa - ono u Puli.

Zbog uspjeha Vatrenih studentima se nude stipendije za studij u Dubaiju, Singapuru i Australiji

Objavljeno 20.07.2018. u Vijesti

Osim što je srebrna medalja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji digla cijelu Hrvatsku na noge te donijela tračak nade za općim boljitkom države, uspjeh Vatrenih je dobro došao i studentima. Kako? Tako što sada imaju priliku dobiti stipendije za studij u Dubaiju, Singapuru i Sidneyju i to u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća dolara.

Odlična vijest za sve ljubitelje bijelih kuta: Studij medicine uskoro u još jednom hrvatskome gradu

Objavljeno 18.07.2018. u Vijesti

Medicinski fakulteti u Hrvatskoj nalaze se u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci, a tim gradovima, koji svake godine iznjedre mlade liječnike, pridružit će se još jedan grad na moru. Naime, Pula će dobiti svoj Medicinski fakultet.

TOP 5 najpoželjnijih: Ovo je konačna rang-lista najpopularnijih studija u Hrvatskoj ove godine – ima i iznenađenja

Objavljeno 17.07.2018. u Vijesti

Svake godine tisuće maturanata u Hrvatskoj razmišlja o tome što upisati pa odabiru studij po vlastitim preferencijama. Top liste najpoželjnijih fakulteta uglavnom se posljednje dvije godine ne mijenjaju drastično pa se često određeni studiji vide kao prvi izbor većine, a s izlaskom konačnih rang-lista može se vidjeti čija popularnost raste.

Ima mjesta za turiste i rodijake, ali ne za studente: Splitski kolege ogorčeni jer za njih tijekom ljeta nema mjesta u domu

Objavljeno 13.07.2018. u Vijesti

Ljetni smještaj u studentskim domovima uvijek je atraktivan za studente koji planiraju ostati u gradu u kojem studiraju. Najčešći razlozi za to su poslovi i prakse pa su splitski studenti ljudi jer ljetni smještaj za studente u domu Bruno Bušić nije osiguran.

Moderna znanstvena disciplina: Po prvi puta u Hrvatskoj moći ćete upisati vizualne studije

Objavljeno 10.07.2018. u Vijesti

Od iduće godine, na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu provodit će se novi, inovativni studijski program jedinstven u Hrvatskoj, ali i široj regiji.

Skroz mukte: Otvoren natječaj za besplatni studentski smještaj u Zagrebu – evo gdje se javiti

Objavljeno 10.07.2018. u Vijesti

Vjerovali ili ne, studenti koji planiraju na studij u hrvatsku metropolu moći će aplicirati za potpuno besplatan smještaj u jednom domu. Riječ je o Domu sv. Antuna Padovanskog u ulici Svetog Duha, no nažalost pravo na besplatno stanovanje ondje mogu ostvariti samo muški studenti.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se