Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Priprema za svijet 'odraslih': Osječki studenti podučavaju srednjoškolce o financijama

Objavljeno 02.08.2017. u Vijesti

Financijsku pismenost ne trebaju posjedovati samo ekonomisti ili financijaši nego bi o vlastitim financijama trebali nešto znati i srednjoškolci baš kao i budući studenti. Upravo zato ekipa iz studentske udruge iz Osijeka 'Financijski impuls' slavonske srednjoškolce podučava o financijama.

Iz privatnog u javno: Popularno veleučilište od jeseni postaje sveučilište

Objavljeno 31.07.2017. u Vijesti

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ovog je srpnja dalo izdalo suglasnost za osnivanje Sveučilišta VERN. To je razveselilo brojne studente ovog zagrebačkog veleučilišta, a od ove jeseni započet će izvođenje sveučilišnoga preddiplomskog studija Poslovne ekonomije.

'Stari dom' u novom ruhu: Pogledajte kako je tekla obnova doma koji je oduševio svojom transformacijom

Objavljeno 28.07.2017. u Vijesti

Novo ruho osječkog 'Starog doma' oduševilo je sve koji su ga vidjeli, a komentari su redom govorili: 'Ovo je bolje od hotela'. Unutrašnje uređenje radila je tvrtka Bonavia Design, a sada je tu i video koji pokazuje kako su tekli radovi tijekom obnove doma smještenog na adresi I.G. Kovačića.

10 stipendija po 10 tisuća kuna: Hrvatska pošta nagrađuje trud i rad studenata

Objavljeno 27.07.2017. u Vijesti

Kao rezultat dugogodišnje suradnje Hrvatske pošte i Fakulteta prometnih znanosti pokrenuta je inicijativa 'Iz teorije u praksu – Upoznaj Hrvatsku poštu iz prve ruke, uključi se i osvoji stipendiju'.

Provjerite račune! Više od 2000 studenata dobilo jednokratnu financijsku potporu

Objavljeno 25.07.2017. u Vijesti

Međimurska županija brine o svojim studentima pa im je na račun isplatila 500 kuna. Riječ je o 2182 jednokratnih financijskih potpora međimurskim studentima. Ovo je treća godina kako su im osigurane jednokratne potpore za pokrivanje dijela troškova studiranja u iznosu od 500 kuna, nakon što su se prijašnjih godina isplaćivale subvencije troškova prijevoza.

Studij na engleskom jeziku: Medicinski fakultet na meti njemačkih, francuskih i talijanskih studenata

Objavljeno 24.07.2017. u Vijesti

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci treća je hrvatska visokoškolska ustanova iz područja medicine koja će od iduće akademske godine imati sveučilišni studij medicine na engleskom jeziku na koji se u ljetnom upisnom roku upisalo 15 brucoša, i to većinom iz Njemačke.

Deset puta više prijava, a samo 50 upisanih brucoša: Na pregled kod logopeda čeka se godinu i pol

Objavljeno 24.07.2017. u Vijesti

Svake godine sve je veća potražnja za logopedima, a Edukacijsko-rehabilitacijskog fakultet, gdje studenti dobivaju obrazovanje za ovo traženo zanimanje, prima samo 50 brucoša godišnje. To se pokazalo kao velik problem jer je to samo još jedan dokaz da naš hrvatski obrazovni sustav ne 'osluškuje' potrebe tržišta rada.

SPOCK ponovo bira najbolje studentske startupe: Četiri nova tima u drugoj generaciji

Objavljeno 24.07.2017. u Vijesti

Prvi krug prijava zabilježio je 30% veći interes u odnosu na prvu generaciju, a svi timovi odabrani za drugi krug pokazali su visoku motiviranost za rad na svojim startupima.

Tko je upisao, upisao je: Na ovom sve popularnijem fakultetu nema mjesta za upis na jesenskom roku

Objavljeno 24.07.2017. u Vijesti

Kada govorimo o FOI-ju u glavi nam se javljaju asocijacije brojnih mladih inovatora i startup-a koji su odande krenuli, baš poput MyBeeLine-a. Čini se da se dobar glas daleko čuje pa je su ove godine sva mjesta popunjena još u ljetnom roku jer svi žele studirati u Varaždinu.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se