Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Gradi se novi paviljon: Na osječkom kampusu uskoro proširenje studentskog smještaja

Objavljeno 11.04.2017. u Vijesti

Rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Željko Turkalj, obavijestio je javnost i novinare da ovih dana počinja izgradnja novog paviljona u studentskog doma na kampusu.

Postanite konferencijski prevoditelj: Uskoro predstavljanje zanimljivog poslijediplomskog studija u Zagrebu

Objavljeno 10.04.2017. u Vijesti

Ako ste se ikada pitali kako postati prevoditelj u Europskom parlamentu ili nekoj drugoj instituciji u EU, odgovor je tu: morate završiti poslijediplomski specijalistički studij naziva 'Konferencijsko prevođenje'.

Traže stegovnu odgovornost rektora Borasa: Sveučilišna platforma upozorava na neregularnost u izborima za Studentski zbor

Objavljeno 07.04.2017. u Vijesti

Sveučilišna platforma, koja podupire 15 kandidata za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, oštro osuđuje Damira Borasa pa je u svom priopćenju zatražila njegovu stegovnu odgovornost i žurno micanje Ivana Bote s mjesta koordinatora za studentske izbore Sveučilišta u Zagrebu.

Iznad svjetskog prosjeka: Sveučilište u Splitu ponovno najbolje u Hrvatskoj

Objavljeno 07.04.2017. u Vijesti

Kako je zagrebačko Sveučilište iz godine u godinu na samom akademskom dnu tako se Sveučilište u Splitu uzdiže iz godine u godinu.

'Za žene u znanosti': Četiri mlade znanstvenice postale stipendistice prestižnog programa

Objavljeno 07.04.2017. u Vijesti

U Preporodnoj dvorani Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održana je jedanaesta po redu dodjela stipendija L´Oreal-UNESCO Nacionalnog programa stipendiranja 'Za žene u znanosti'.

Šalje vulgarne poruke i pornografske fotke: Žena terorizira studente i profesore zagrebačke Filozofije

Objavljeno 06.04.2017. u Vijesti

Vanessa Raney je 41-godišnja Amerikanka iz Houstona s nepoznatim prebivalištem u Zagrebu, a postala je prava noćna mora pojedinih studenata i profesora s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Masovni prosvjedi kod susjeda: Studenti pokazali što misle o novom predsjedniku

Objavljeno 05.04.2017. u Vijesti

Prije nekoliko dana je nekoliko tisuća mladih, mahom studenata, blokiralo promet u centru Beograda zbog novoizabranog predsjednika Aleksandra Vučića. No, prosvjedi nisu stali samo u glavnom gradu nego su se proširili i na Niš kao i na Novi Sad.

Mladi poručuju: 'SOR ne može biti zamjena za pripravništvo!'

Objavljeno 04.04.2017. u Vijesti

Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa (SOR) je mjera o kojoj se već godinama priča, ali nikako da se raspravi do kraja. Zbog EU fondova koji ne nalažu financiranje SOR-a za osobe starije od 29, ti mladi kao i mladi korisnici mjere u zdravstvu više ne mogu šutjeti.

Tragedija na kampusu: Studentica se ugušila tijekom natjecanja u jedenju palačinki

Objavljeno 04.04.2017. u Vijesti

Prošli tjedan obilježila je velika tragedija na studentskom kampusu Sveučilišta Sacred Heart u Connecticutu. Naime, jedna studentica se ugušila tijekom natjecanja u kojem su natjecatelji trebali u što kraćem vremenu pojesti što više palačinki.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se