Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Diplome za poslove budućnosti: Na Sveučilištu Sjever pokreće se nekoliko novih studija

Objavljeno 22.03.2018. u Vijesti

Dan otvorenih vrata na Sveučilištu Sjever – Sveučilišnom centru Varaždin privukao je brojne srednjoškolce, njihove roditelje i druge potencijalne buduće studente, koji su razgledali prostore i opremu, sudjelovali na radionicama, razgovarali s profesorima i studentima i iz prve ruke doznali kakav je studentski život na Sveučilištu Sjever.

Za smještaj i školarine smo znali, ali za ovu sitnicu ne! Splitska studentica otkrila što je najskuplje kad studirate u Engleskoj

Objavljeno 22.03.2018. u Vijesti

Dobro je iz prve ruke saznati kakav je koncept studiranja u nekoj zemlji ako smo imali u planu ondje izgraditi svoju akademsku karijeru, a upravo se na sve posebnosti studiranja u Velikoj Britaniji osvrnula jedna studentica iz Splita.

Najpopularnija stranica 'za odrasle' traži baš vas: Pornhub nudi 150 000 kuna za studentska istraživanja

Objavljeno 20.03.2018. u Vijesti

Jedna od najpoznatijih pornografskih stranica, Pornhub, odlučila je svojim posjetiteljima na malo neobičan način pokazati da drži do njih. Brigu za posjetitelje stranice žele pokazati kroz istraživanje o ljudskoj seksualnosti, a pritom trebaju studente koji bi ga proveli. Za to nude vrtoglavih 25 000 dolara, što je nešto više od 150 000 kuna.

Snack bar Sveučilišna knjižnica za doručak odsad nudi zdrave sendviče

Objavljeno 19.03.2018. u Vijesti

I dok osječki studenti od kraja veljače mogu uživati u omiljenoj slastici, ali u umjerenim količinama da ne bi pokvarili dobru liniju, kolege iz Splita odlučili su u 'Sveučilišnoj knjižnici' ponuditi zdravu alternativu.

Zanimanje budućnosti: Zagreb bogatiji za novi studij koji se ne nudi nigdje drugdje u Hrvatskoj

Objavljeno 19.03.2018. u Vijesti

Prvostupnici sa 180 ECTS bodova imat će priliku pohađati novi specijalistički stručni studij koji prije nije postojao u Hrvatskoj.

Nova tramvajska linija: Zagrebački studenti uskoro će se voziti prugom u kvartove gdje je išao autobus

Objavljeno 15.03.2018. u Vijesti

Studenti iz Zagreba će prema najnovijim vijestima uskoro putovati novom tramvajskom linijom u dijelove grada gdje sada vozi autobus, poput Travnog, Dugava i Jakuševca.

Preteklo ga za 200 mjesta: Sveučilište u Splitu i ove godine bolje od zagrebačkog

Objavljeno 15.03.2018. u Vijesti

Sveučilište u Zagrebu je možda najveće u Hrvatskoj, ali definitivno nije i najbolje. Upravo to pokazuje i lista portala Times Higher Education koji se bavi rangiranjem sveučilišta u svijetu, a osim toga, lista pokazuje da je Sveučilište u Splitu 'potuklo' zagrebačko Sveučilište i to na svim nivoima.

VIDEO Drama na hodnicima: Na KIF-u pukle cijevi i nastala poplava

Objavljeno 14.03.2018. u Vijesti

Na Kineziološkom fakultetu odvila se prava drama. Naime, u zgradi fakulteta pukle su cijevi se voda slijevala niz zidove i potekla hodnikom. Djelatnici i studenti Kineziološkog fakulteta u Splitu nadaju se da će uskoro dobiti adekvadan prostor za fakultet kako se ovakva neviđena katastrofa ne bi ponovila.

Mladi će od ljeta potpuno besplatno putovati vlakom po Europi – evo kako se prijaviti

Objavljeno 14.03.2018. u Vijesti

Iz Europske unije stižu odlične vijesti. Naime, upravo će se novcem iz EU financirati besplatno putovanje vlakom za sve mlade od 18 godina iz zemalja Europske unije koji će moći putovati željeznicom u čak 30 zemalja.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se