Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Doktorirala s 27 godina: Upoznajte najmlađu znanstvenicu u povijesti osječkog Sveučilišta

Objavljeno 03.11.2017. u Vijesti

Dok neki odlaze za boljom budućnošću u Irsku ili Njemačku, Iva Buljubašić iz Osijeka odlučila je ostati u Hrvatskoj. To ne bi bilo ništa čudno da poslovne ponude iz Njemačke za nju ne pršte sa svih strana. Unatoč tome, ova 27-godišnja doktorica znanosti odlučila je ostati u Hrvatskoj.

[DRŽAVNA STIPENDIJA] Stigli prvi mailovi studentima STEM znanosti: Obavezno provjerite OVE podatke jer ih uskoro nećete moći mijenjati

Objavljeno 03.11.2017. u Vijesti

Za potrebe dodjele državnih stipendija u STEM područjima, upućeni su prvi e-mailovi onim studentima koje je Ministarstvo identificiralo kao redovne studente na studijskim programima u STEM područjima znanosti.

Studentske udruge HS-a ratuju s Upravom: Dobili zamjenski prostor i sredstva za obnovu, a ostaju bez krova nad glavom

Objavljeno 02.11.2017. u Vijesti

Udruge Hrvatskih studija našle su se u problemu. Naime, stigla im je obavijest da će biti iseljeni iz svojih prijašnjih prostorija jer će u njih doći Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), a premda im je pročelnik Mario Grčević obećao nove prostorije, čini se da je sada odustao od svoje odluke te ih ostavio na cjedilu.

Ideš u Milano? Prijavi se za stipendiju od 7800 eura i studiraj u prijestolnici modne industrije

Objavljeno 31.10.2017. u Vijesti

Poznavatelji i ljubitelji mode već znaju da je Milano idealan grad za studiranje u 'fashion' području. Studenti, ujedno državljani EU, mogu ostvariti pravo na stipendiju koja premašuje iznos od 7000 eura, ali samo ako ispunjavaju određene uvjete i prijave se do 1. prosinca.

Studira s 50 tisuća mladih iz cijelog svijeta: Borna u društvu top-studenata biokemije u SAD-u

Objavljeno 31.10.2017. u Vijesti

Sportska stipendija u tenisu donijela je 21-godišnjem Borni Novaku iz Čakovca priliku da se školuje u SAD-u, a zbog izvrsnih ocjena 'ubrao' je i akademsku stipendiju.

Nisu u pitanju skripte i izlasci: Otkriveno na što studenti troše najviše novca

Objavljeno 30.10.2017. u Vijesti

Kada razmišljamo o životu prosječnog studenta i o onome na što on najviše troši, prevarili bi se kada bi mislili da najviše novca ode na materijale za učenje, hranu ili odjeću. Nismo sigurni na što najviše novca troše hrvatski studenti, ali istraživanje je pokazalo da studenti u Velikoj Britaniji najviše love potroše na videoigre.

Kasniš s vraćanjem knjiga? Danas u ovoj sveučilišnoj knjižnici možeš izbjeći plaćanje 'masne' zakasnine

Objavljeno 26.10.2017. u Vijesti

'Sretni sati bez zakasnine' omogućila je danas Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i to povodom Mjeseca hrvatske knjige. Riječ je o tome da danas nitko neće morati platiti zakasninu i tako ostati malo punijeg džepa.

Skandal na fakultetu: Bez poljupca nema prijave ispita!

Objavljeno 26.10.2017. u Vijesti

Balaban je već poznat javnosti po skandalima i nedoličnom ponašanju i na drugim fakultetima...

[SAMO ZA DJEVOJKE] 15 stipendija vrijednih pola milijuna eura: Studiraj besplatno na prestižnom Oxfordu

Objavljeno 25.10.2017. u Vijesti

Tvrtka Booking.com predstavila je Women in Technology, dvogodišnju inicijativu kojom želi podržati žene koje se žele obrazovati i ostvariti karijeru na području tehnologije.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se