Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Saznajte: Što omiljeno piće govori o vašem karakteru

Objavljeno 17.01.2012. u Vijesti

Opće je poznato da je odlazak na fakultet ujedno i razdoblje povećane konzumacije alkoholnih pića. Dakako, nije isto kod svakog studenta ili studentice, ali statistika govori upravo to, stoga neka se ne uvrijede oni ćudoredniji.

Kako razvijati i programirati aplikacije za Windows Phone 7

Objavljeno 13.01.2012. u Vijesti

Microsoft Hrvatska, u sklopu natjecanja Windows Phone 7 App Challenge, organizira dvodnevno događanje 'WP7 Hackathon', tijekom kojeg će studenti naučiti programirati aplikacije za platformu Windows Phone 7.

Želiš studirati u SAD-u? Institut za razvoj obrazovanja zna kako!

Objavljeno 12.01.2012. u Vijesti

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) će tijekom siječnja, uz pomoć bivših studenata američkih sveučilišta, organizirati niz besplatnih savjetovanja za upis na studij u SAD-u, te pripremne tečajeve za polaganje testova za prijavu na američka sveučilišta.

Istraživanje: Facebook pomaže u postizanju boljih ocjena

Objavljeno 10.01.2012. u Vijesti

Studenti koji koriste Facebook za dijeljenje i istraživanje različitih informacija postižu bolje ocjene od onih koji ovu društvenu mrežu koriste samo za druženje, odnosno chatanje, stavljanje informacija o sebi, igranje igrica i slično. Pokazalo je to istraživanje na 2,000 studenata na Sveučilištu Lock Haven u Pennsylvaniji.

Kronično fali liječnika, psihologa, logopeda, inžinjera

Objavljeno 09.01.2012. u Vijesti

Dok na burzi rada posao čeka više od 300 tisuća hrvatskih građana, postoje zanimanja kojih nedostaje, i to ne u malim sredinama, nego u velikim gradovima poput Splita. U gradu podno Marjana dijele stipendije za čak 14 atraktivnih zanimanja koja su proglasili deficitarnima.

Što ne smiješ zaboraviti ponijeti u studentski dom?

Objavljeno 05.01.2012. u Vijesti

Studentski dom za mnoge je studente najjeftinije i najbolje rješenje. Ipak, znamo da ovakav smještaj uz pozitivne stavke ima i dosta manjkavosti, stoga se prisjeti što bi svakako trebao ponijeti kako bi ti život na ovom mjestu bio što ugodniji.

Tjelovježba nisko na listi studentskih prioriteta

Objavljeno 03.01.2012. u Vijesti

Zajedno s majčinom kuhinjom i obiteljskim psom, tjelovježba je za mnoge studente djetinjasta stvar koju ostavljaju iza sebe kada kreću studirati. No, stručnjaci upozoravaju da neaktivnost na fakultetu stvara loše navike za cijeli život.

Study in Croatia – samo 0,3 posto stranih studenata u Hrvatskoj

Objavljeno 29.12.2011. u Vijesti

Study in Croatia (www.studyincroatia.hr) naziv je nacionalnog internetskog portala namijenjenog stranim studentima koji žele studirati u Hrvatskoj, što su ga povodom ovogodišnjeg ulaska Hrvatske u Program za cjeloživotno učenje i program Mladi na djelu Europske komisije pokrenuli Agencija za mobilnost i programe EU i Institut za razvoj obrazovanja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Od sljedeće godine znatno manji broj stipendija

Objavljeno 27.12.2011. u Vijesti

U odnosu na lani, kad je isplaćeno 789 studentskih stipendija iz proračuna Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, iz netom objavljenog natječaja Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, vidljivo je da će do stipendije za godinu 2011./2012. doći svega 408 studenata.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se