Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Studentica želi zamorca, fakultet kaže 'ne'

Objavljeno 10.04.2012. u Vijesti

Dvadesetosmogodišnja studentica na Sveučilištu Grand Valley State u Michiganu u Sjedinjenim Državama želi za cimera svog zamorca Blancu. Međutim s faksa su joj poručili da to nije moguće. Sada ih tuži i velike su šanse da će spor dobiti.

Otkaz urednici studentskih novina zbog šale o Snjeguljici

Objavljeno 05.04.2012. u Vijesti

'The Daily Free Press' naziv je studentskih novina na Sveučilištu Boston, u kojima je u ponedjeljak, povodom April's Fool Day, ili prvotravanjske šale objavljena fotografija Snjeguljice te se aludiralo da su je patuljci silovali nakon što su joj dali drogu za silovanje. Urednica je odmah u utorak dobila otkaz.

Buy My Face – studenti iznajmljuju lice za reklame

Objavljeno 03.04.2012. u Vijesti

Britanski studenti, Ross Harper i Ed Moyse našli su se u financijskoj stisci kao i, čini se, većina današnjih studenata, ali su se uspjeli iz nje pozitivno iščupati jer im je na pamet pala odlična ideja – iznajmljuju svoja lica za reklame!

Što studentice dulje studiraju, to rjeđe koriste kondome

Objavljeno 29.03.2012. u Vijesti

Kada se radi o seksualnom ponašanju na fakultetu, čini se kako su brucošice najsavjesnije. Naime, kada studentice tek upišu fakultet, često koriste kondome, ali kako provode više vremena studirajući, tako se upotreba kondoma smanjuje.

Dalmatinski studenti na krivom mjestu u krivo vrijeme

Objavljeno 28.03.2012. u Vijesti

S obzirom na trenutno aktualne događaje povezane s nedavnim napadima na dalmatinske studente u Zagrebu od strane pojedinaca, Udruga studenata grada Splita – krovna organizacija koja okuplja splitske studente na Sveučilištu u Zagrebu – odlučila se javnosti obratiti sljedećim priopćenjem u kojem će iznijeti i elaborirati svoje stavove o spomenutom, ali i ostalim sličnim slučajevima u kojima žrtvama nasilja postaju osobe koje su se jednostavno našle "na krivom mjestu u krivo vrijeme".

Neobične stvari koje možete studirati

Objavljeno 27.03.2012. u Vijesti

Dok kod nas studenti provjeduju i pišu peticije te se bore da se ne zatvore određeni odjseci na fakultetima, u inozemstvu nemaju tih problema već izmišljaju stvari, točnije kolegije pomoću kojih će privući više studenata. Već smo čuli kako na jednom američkom fakultetu možete studirati na osnovi stihova popularnog glazbenika Jay-Z-ja, ali to je tek mali dio onoga što se može studirati, a sasvim je neobično i kod nas zasigurno nedostižno još stotinu, ako ne i više godina.

Što studirati? Hrvatskoj trebaju liječnici, anglisti, strojari...

Objavljeno 22.03.2012. u Vijesti

Iako je Hrvatski zavod za zapošljavanjem svakim danom sve nakrcaniji nezaposlenima, ipak postoje zanimanja za kojima vlada potražnja te zbog kojih će se povećati kvote za upis na fakultete. Neka od najtraženijih zanimanja su liječnici, strojari, anglisti, farmaceuti, računarni tehničari i slično.

Preko dana druženje, navečer (m)učenje

Objavljeno 21.03.2012. u Vijesti

Dobro je poznata priča o jutarnjim i noćnim tipovima ljudi. Jedni svoju inspiraciju pronalaze u ranu zoru, drugi su najproduktivniji kada padne mrak. A koje je najdraže doba za učenje, otkrio je portal EduCentar u online anketi provedenoj na više 600 ispitanika.

Deset godina zatvora zbog špijuniranja cimera

Objavljeno 20.03.2012. u Vijesti

Dharun Ravi, američki student koji je svog cimera snimao kamerom i snimke stavljao na internet te ih komentirao na društvenim mrežama, osuđen je na deset godina zatvora te bi čak mogao biti deportiran u Indiju iako u Sjedinjenim Državama živi još od malih nogu.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se