Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Nekoliko inspirativnih citata za studente

Objavljeno 07.10.2011. u Vijesti

Na faksu mnogo toga ovisi o motivaciji i inspiraciji. Jer sama pamet ništa ne vrijedi ako nemaš dovoljno inspiracije da tu svoju pamet nekako pokažeš. Stoga je jako bitno od početka biti 'nabrijan' na učenje jer je tako u vrijeme ispita mnogo toga lakše.

Održan okrugli stol na Visokoj novinarskoj školi

Objavljeno 05.10.2011. u Vijesti

Povodom početka nove akademske godine na Visokoj novinarskoj školi u Zagrebu, 3. listopada održan je okrugli stol na kojem su sudjelovali studenti i dva aktualna hrvatska ministra te glasnogovornik MUP-a.

Država bi trebala povećati ulaganje u visoko obrazovanje

Objavljeno 04.10.2011. u Vijesti

Prema podacima OECD-a, država bi trebala ulagati u povećanje pristupa visokom obrazovanju za sve društvene skupine jer je prosječna stopa povrata za javna ulaganja u visoko obrazovanje po studentu 300-400%, s ukupnim neto profitom za državu od 60.000 EUR, za vrijeme trajanja životnog vijeka pojedinca.*

Pobuna: Studenti blokirali referadu na Filozofskom

Objavljeno 03.10.2011. u Vijesti

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta jutros su blokirali studentsku referadu. Nezadovoljni su što mnogi od njih, suprotno obećanjima uprave Fakulteta i Ministarstva, moraju platiti drugu godinu studija...

Kamo za vikend - pregled događanja

Objavljeno 30.09.2011. u Vijesti

Ispitni rokovi uglavnom su iza nas, nadamo se da je sve prošlo po planu. Ako i nije - nema razloga za brigu! Sada je vrijeme da se malo zabavimo i dobro odmorimo od svega. Vikend je pred nama!

Studenti s nekoliko fakulteta pripremaju 'Carmen' za Lisinski

Objavljeno 30.09.2011. u Vijesti

26. studenog ove godine u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani 'Vatroslava Lisinskog' premijerno će biti izvedena opera 'Carmen', kao rezultat zajedničkog rada studenata Muzičke akademije, Likovne akademije, Akademije dramskih umjetnosti i Tekstilno – tehnološkog fakulteta.

Prosvjed: Studenti Filozofskog fakulteta ne žele plaćati školarinu

Objavljeno 28.09.2011. u Vijesti

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu najavili su za danas prosvjed zbog bojazni da će ove jeseni morati platiti školarinu. Okupljanje će se održati na parkiralištu fakulteta uoči sjednice Fakultetskog vijeća najavljene za 10.30 sati.

Student Mario jedini je crtač mange u Hrvatskoj

Objavljeno 27.09.2011. u Vijesti

Njegovo je ime Mario Međurečan, ima dvadeset godina, studira ekonomiju u Zagrebu, a sve svoje slobodno vrijeme koristi za crtanje likova u stilu japanskih mangi.

Studentica iz Illinoisa najniža je žena na svijetu

Objavljeno 22.09.2011. u Vijesti

Ime joj je Brigette Jordan i visoka je svega 69 centimetara. Zbog svoje je neobično male visine ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najmanja žena na svijetu.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se