Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Sve više religijskih fakulteta protiv besplatne kontracepcije

Objavljeno 21.02.2012. u Vijesti

Sve više religijski fakulteta u SAD-u protivi se novom prijedlogu zakona prema kojem bi velikom broju studenata bila dostupna besplatna kontracepcijska sredstva, poput kondoma, pilula te pilula za dan poslije. Smatraju kako se ovim krši američki Ustav, odnosno vjerska sloboda.

Najbolji svjetski gradovi za studiranje 2012. - pogledaj Top 50

Objavljeno 17.02.2012. u Vijesti

Poznata svjetska mreža za edukaciju i karijere QS objavila je listu s 50 najboljih svjetskih gradova za studiranje u 2012. godini.

Student izbačen s engelskog zbog eseja 'Hot for Teacher'

Objavljeno 16.02.2012. u Vijesti

Joe Corlett ima 56 godina i pohađa Sveučilište Oakland na kojem je, između ostalog, upisao i engelski. Međutim, nakon što je napisao esej 'Hot for Teacher' izbačen je s nastave engleskog jezika te najavljuje kako bi cijeli slučaj mogao završiti na sudu.

Bye, bye matematici na britanskim fakultetima!

Objavljeno 14.02.2012. u Vijesti

Matematika će najvjerojatnije biti izbačena s liste obaveznih predmeta na mnogim britanskim fakultetima. Naime, većina se studenata dodiplomskih i poslijediplomskih studija ne mogu nositi s teškim zadacima iz ovog predmeta.

Tužba protiv fakulteta zbog nemogućnosti pronalaska posla

Objavljeno 09.02.2012. u Vijesti

Tri američka pravna fakulteta suočena su s optužbama na sudu zbog lažnih navoda u reklamiranju. Naime, fakulteti su naveli da većina studenata nakon završetka studija nađu posao u roku od devet mjeseci. Nekima to nije uspjelo pa su odlučili pronaći pravdu na sudu.

Student izumio ekološki mobitel s kućištem od bambusa

Objavljeno 07.02.2012. u Vijesti

Mobilni uređaj koji ima kućište od bambusa uskoro će se naći u prodaji, a za inovaciju je zaslužan britanski student sa Sveučilišta Middlesex. Mobitel je poznat pod imenom 'ADzero', a u prodaji bi se trebao naći u drugoj polovici ove godine.

Mlađe generacije ovisnici o instrukcijama

Objavljeno 06.02.2012. u Vijesti

Potražnja za privatnom podukom iz godine u godinu raste. Specijalizirani portal za ponudu edukativnih programa - EduCentar, na 500 ispitanika istražio je jesmo li samo lijeni učiti ili su instrukcije postale neizostavan dio obrazovanja.

Natječaj za stipendije u Institutu za manadžment

Objavljeno 02.02.2012. u Vijesti

Institut za menadžment iz Zagreba raspisao je natječaj za stipenije. Zajedno sa svojim partnerima, Soundset radijem te portalom Posao.hr dodjeljuju dvije stipendije u cijelosti u iznosu od 16,700 kuna te sedam polovičnih u iznosu od 8,700 kuna.

Online kupovina: Studentica pronašla kokain u udžbeniku

Objavljeno 02.02.2012. u Vijesti

Sophia Stockton, studentica iz Kanzasa, nemalo se iznenadila kada je otvorila udžbenik koji je kupila ni manje ni više nego preko popularnog Amazona. U udžbeniku je pronašla – kokain.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se