Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Studenti se suočavaju s dugovima najvećim do sada

Objavljeno 04.11.2011. u Vijesti

I dok obično mislimo kako je studiranje u drugim, bogatijim državama lakše i jeftinije te se kod nas strudenti bore za besplatne školarine, vijesti s druge strane velike bare nisu nimalo obećavajuće. Naime, troškovi s kojima se studenti suočavaju ove godine veći su no ikad.

Striptiz kao dobar način zarade za studentsku školarinu

Objavljeno 02.11.2011. u Vijesti

Potpredsjednik jednog lanca striptiz klubova u Velikoj Britaniji pozvao je sve studente da upravo striptizom zarade novac za školarine. Naime, britanski se studenti svake nove akademske godine suočavaju sa sve većim cijenama školarina na sveučilištima.

IAESTE otvara Natječaj za dodjelu stručne prakse u inozemstvu

Objavljeno 31.10.2011. u Vijesti

IAESTE Croatia hrvatska je udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti, a glavna aktivnost udruge je prikupljanje stručnih praksi od hrvatskih poslodavaca te razmjena istih s nekima od 85 zemalja IAESTE članica.

Studenti digli glas protiv rasističkih kostima za Noć vještica

Objavljeno 27.10.2011. u Vijesti

Grupa studenata s američkog Sveučilišta Ohio nazvana 'STARS' (Students Teaching Against Racism) napravila je kampanju vezanu uz nadolazeći vrlo popularni blagdan Noć vještica ili Halloween.

Alkohol i studiranje: Polovica studenta su 'binge drinkeri'

Objavljeno 25.10.2011. u Vijesti

Čini se kako alkohol i studiranje idu ruku pod ruku, barem za većinu studenata. Ovo pokazuje najnovije istraživanje američkog Centra za znanost u javnom interesu.

Video: Studenti Filozofskog ponovno blokiraju fakultet

Objavljeno 24.10.2011. u Vijesti

Studenti danas ponovno blokiraju Filozofski fakultet u Zagrebu. Odluka je donesena sinoć na izvnrednoj sjednici, jer Uprava fakulteta nije ispunila obećanje o odgodi naplate školarina za drugu i treću godinu.

Četiri lekcije o traženju posla koje možemo naučiti od Lady Gage

Objavljeno 20.10.2011. u Vijesti

Mnogi je vole, mnogi je mrze. Ipak, nepobitna jer činjenica da Lady Gaga radi i iza sebe ima cijeli mašineriju koja joj pomaže u radu. Osim toga, jedna je od najutjecajnijih ljudi na Zemlji. Dakle, ipak postoje stvari koje od nje možemo naučiti.

Student suspendiran zbog komentara na Facebooku

Objavljeno 18.10.2011. u Vijesti

Fakultet u Sjevernoj Karolini suspendirao je svog studenta zbog komentara na Facebooku kojeg je ostavio, a ticao se novih identifikacijskih kartica fakulteta.

Filozofski fakultet: Studenti 2. i 3. godine neće plaćati školarinu!

Objavljeno 17.10.2011. u Vijesti

Studentima druge i treće godine Filozofskog fakulteta neće se naplaćivati školarina sve do parlamentarnih izbora, odlučeno je danas na izvanrednoj sjednici vijeća Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se