Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Dođite na dane otvorenih vrata na FER-u

Objavljeno 13.10.2011. u Vijesti

U petak i subotu će zagrebački Fakultet elektronike i računarstva održati dane otvorenih vrata. Inače, ovo su drugi dani otvorenih vrata ove visokoškolske ustanove koja djeluje već devedest godina.

Na dnu ljestvice: Samo 2% studenata studiralo izvan Hrvatske

Objavljeno 12.10.2011. u Vijesti

Prema podacima međunarodnog istraživanja EUROSTUDENT provedenog u 25 europskih zemalja, Hrvatska je u akademskoj godini 2009./2010. bila na dnu europske ljestvice po pitanju međunarodne mobilnosti studenata.

Nekoliko savjeta za preživljavanje u studentskom domu

Objavljeno 11.10.2011. u Vijesti

Studentski dom većini je studenata najbolje rješenje. Naime, obično je najjeftinija opcija, o čemu upravo mnogo toga ovisi. Ipak, u studentskom domu mnogo je manje privatnosti, velik je protok ljudi, manje vlastitog prostora za učenje i naravno, manje higijene. Stoga evo nekoliko savjeta za lakše preživljavanje života u studentskom domu.

Nekoliko inspirativnih citata za studente

Objavljeno 07.10.2011. u Vijesti

Na faksu mnogo toga ovisi o motivaciji i inspiraciji. Jer sama pamet ništa ne vrijedi ako nemaš dovoljno inspiracije da tu svoju pamet nekako pokažeš. Stoga je jako bitno od početka biti 'nabrijan' na učenje jer je tako u vrijeme ispita mnogo toga lakše.

Održan okrugli stol na Visokoj novinarskoj školi

Objavljeno 05.10.2011. u Vijesti

Povodom početka nove akademske godine na Visokoj novinarskoj školi u Zagrebu, 3. listopada održan je okrugli stol na kojem su sudjelovali studenti i dva aktualna hrvatska ministra te glasnogovornik MUP-a.

Država bi trebala povećati ulaganje u visoko obrazovanje

Objavljeno 04.10.2011. u Vijesti

Prema podacima OECD-a, država bi trebala ulagati u povećanje pristupa visokom obrazovanju za sve društvene skupine jer je prosječna stopa povrata za javna ulaganja u visoko obrazovanje po studentu 300-400%, s ukupnim neto profitom za državu od 60.000 EUR, za vrijeme trajanja životnog vijeka pojedinca.*

Pobuna: Studenti blokirali referadu na Filozofskom

Objavljeno 03.10.2011. u Vijesti

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta jutros su blokirali studentsku referadu. Nezadovoljni su što mnogi od njih, suprotno obećanjima uprave Fakulteta i Ministarstva, moraju platiti drugu godinu studija...

Kamo za vikend - pregled događanja

Objavljeno 30.09.2011. u Vijesti

Ispitni rokovi uglavnom su iza nas, nadamo se da je sve prošlo po planu. Ako i nije - nema razloga za brigu! Sada je vrijeme da se malo zabavimo i dobro odmorimo od svega. Vikend je pred nama!

Studenti s nekoliko fakulteta pripremaju 'Carmen' za Lisinski

Objavljeno 30.09.2011. u Vijesti

26. studenog ove godine u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani 'Vatroslava Lisinskog' premijerno će biti izvedena opera 'Carmen', kao rezultat zajedničkog rada studenata Muzičke akademije, Likovne akademije, Akademije dramskih umjetnosti i Tekstilno – tehnološkog fakulteta.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se