Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Novosti u stipendiraju: Županija u Slavoniji daje stipendije studentima STEM područja i onima slabijeg imovinskog statusa

Objavljeno 06.09.2018. u Vijesti

Od ove jeseni Osječko-baranjska županija uvela je novosti u stipendiranje svojih studenata. Naime, dodane su još dvije nove kategorije za stipendiranje – za STEM područje i za slabiji imovinski status.

Uzbudljivi mjesec: Na ovom domaćem sveučilištu u rujnu možete upisati tri najnovija studija

Objavljeno 04.09.2018. u Vijesti

Rujanski rok upisa na fakultet donio je tri nova preddiplomska studija za pohađanje i to u Puli. Naime, na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kreću tri nova preddiplomska studija, a riječ je o studijima Kultura i turizam s talijanskim jezikom i kulturom, Arheologija te Engleski jezik i književnost.

Za sve studente koji žele državnu stipendiju: Stigao je novi Pravilnik, a promjena je nekoliko

Objavljeno 03.09.2018. u Vijesti

Objavljen je novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata za državnu stipendiju u STEM područjima znanosti što je vrlo bitna informacija za studente koji žele aplicirati za navedenu stipendiju.

Što je e-Razmjena studentskih ocjena? Nova usluga studentima omogućuje besplatan elektronički prijepis ocjena

Objavljeno 03.09.2018. u Vijesti

Studenti u Hrvatskoj donedavno su prijepis ocjena s fakulteta morali tražiti direktno na fakultetu, točnije u referadi. Zbog nove usluge naziva 'e-Razmjena studentskih ocjena ', na portalu e-Građani, studenti više ne moraju čekati u redu referade nego mogu besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena.

Zabrinuti su: Studenti smatraju da neki kolege s faksa imaju problem s alkoholom

Objavljeno 30.08.2018. u Vijesti

Studente mnogi percipiraju kao 'party životinje' kojima je bitno proći ispit pa se kasnije dobro provesti uz 'žesticu' i društvo. Novija istraživanja pokazala su da studenti uopće više ne konzumiraju alkoholna pića u toliko velikoj mjeri kao nekada, a najnovija studija pokazala je da većina studenata uopće ne cuga tijekom tjedna te da određeni broj njih misli da neki od kolega imaju problema s pićem.

Preko 500 tisuća novih radnih mjesta: Ako želite posao odmah nakon faksa razmislite o školovanju u ovoj branši

Objavljeno 30.08.2018. u Vijesti

Prije nego smo krenuli putem svoje akademske karijere razmišljali smo i o tržištu rada te o tome koliko je naše buduće zanimanje traženo. No, tržište rada mijenja se iz godine u godinu pa se više ne može toliko predvidjeti hoće li neko deficitarno zanimanje izaći iz te 'kategorije', ali prognoze mogu pokazati i što će biti jako traženo. U slučaju da niste sigurni jeste li na pravoj branši, možda biste trebali razmisliti o školovanju za pilota.

Djevojke ih trebaju, a skupi su: Sveučilište osiguralo besplatne tampone i uloške za svoje studentice

Objavljeno 27.08.2018. u Vijesti

Besplatne higijenske potrepštine za menstruaciju zvuče kao genijalna ideja, ali to i jesu. Koliko je bitno da djevojke imaju nadohvat ruke besplatne uloške i tampone prepoznala je i vlada u Škotskoj koja je odredila da studentice na sveučilištima mogu besplatno dobiti proizvode za 'one dane u mjesecu'.

'Nakon obrane rada pitala sam te – i što sada kolegice? Zvijezde su limit, odgovorila si mi': Profesorica se dirljivom porukom oprostila se od svoje stradale studentice

Objavljeno 27.08.2018. u Vijesti

Strašna prometna nesreća u zagrebačkoj Ilici koja je potresla širu hrvatsku javnost, iza sebe je ostavila ugašene živote. Stradala je i zagrebačka studentica koja je sjedila na suvozačkom mjestu jurećeg Mercedesa, a njena profesorica dirljivim se Facebook statusom oprostila od svoje bivše studentice.

Prijete mu smrću: Student iz Srbije objavio fotografije zbog kojih se mislilo da muči životinje, a zapravo je spasio mačku

Objavljeno 23.08.2018. u Vijesti

Odnedavno društvenim mrežama kruže dvije fotografije srpskog studenta. Na jednoj fotografiji je on s mačkom i sa srednjim prstom u zraku, a na drugoj fotografiji je obješena mačka. Student je fotografije sam objavio, napravio veliku uzbunu na društvenim mrežama gdje su ga ljudi nazivali sociopatom, a čini se da je priča skroz krivo protumačena.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se