Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Dominiraju u borbi za titulu specijalista: Od 1525 poslijediplomaca čak 1018 je žena

Objavljeno 19.01.2018. u Vijesti

U akademskoj godini 2016./2017. na poslijediplomski specijalistički studij u Hrvatskoj je bilo upisano 1525 studenata, a od toga 1018 žena, odnosno 66,8 posto, izvijestio je Državni zavod za statistiku.

Fijasko obnove studentskih domova u Zagrebu: Hoće li 200 milijuna kuna platiti roditelji studenata?

Objavljeno 19.01.2018. u Vijesti

Obnovu studentskih domova Cvjetno naselje i Stjepan Radić radila je Projektgradnja, tvrtka u suvlasništvu Agrokora. Budući da je ovih dana završena revizija projekta obnove domova, utvrđene su nepravilnosti pri ugovaranju izvođača posla pa bi se sredstva za obnovu iz EU fonda trebalo i vratiti. Riječ je o 220 milijuna kuna, a dug će vjerojatno pasti na leđa građana.

Nove rang liste dobitnika državne stipendije: Pogledajte kakvo je stanje nakon promjene praga natječaja

Objavljeno 18.01.2018. u Vijesti

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja opet stižu novosti.

Studiraš turizam? Evo super prilike za praksu i vrijednu nagradu – studijsko putovanje u Baskiju

Objavljeno 17.01.2018. u Vijesti

Ovim natječajem Ministarstvo turizma sudionicima dodjeljuje ukupno 50.000,00 kuna vrijednih nagrada za osmišljavanje projekata čiji je cilj promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Dekan poznatog fakulteta 'opleo' po HZZ-u: 'Kako možemo znati tko će se za 5 godina najlakše zapošljavati?'

Objavljeno 17.01.2018. u Vijesti

Svake godine Hrvatski zavod za zapošljavanje objavi Preporuke za upisnu politiku i politiku stipendiranja. Njihova analiza im služi za preporuke o tome koja su zanimanja tražena na tržištu rada, odnosno, na kojim studijima valja smanjiti upisne kvote, a na kojima ih povećati. Međutim, ne slažu se svi s HZZ-om.

VIDEO Studenti napravili smjesu koja omogućava hodanje po vodi - evo kako ju i vi možete zamiješati

Objavljeno 16.01.2018. u Vijesti

Koliko ste se samo puta pitali kako bi svijet izgledao da je hodanje po vodi moguće? Više ne morate razbijati glavu jer su studenti s američkog sveučilišta Lamar uspjeli napraviti materijal koji omogućava hodanje po vodi.

Potrebno ulagati u STEM područje: Na riječkom Sveučilištu žele pokrenuti čak šest novih studija

Objavljeno 16.01.2018. u Vijesti

Premda interes, želja i kadar postoji za pokretanje novih studijskih programa na Sveučilištu u Rijeci, pregovori o tome još uvijek traju. Nažalost, prepreka pokretanju studija kemije, logopedije, farmacije i mnogih drugih jest ograničenje zapošljavanja na sveučilištima.

0 kuna, a blizu Hrvatskoj: Sad znamo na kojem je fakultetu u Europi najjeftinije studirati

Objavljeno 12.01.2018. u Vijesti

Novo istraživanje pokazalo je u kojoj se europskoj državi nalazi fakultet na kojemu će studenti potrošiti minimalno love na školarinu i život, a ne biste vjerovali koliko nam je blizu.

Prvi u Hrvatskoj! Studenti Pravnog fakulteta u Osijeku praksu će obavljati na najvišem sudu u državi

Objavljeno 11.01.2018. u Vijesti

Nedostatak prakse je problem na koji se studenti prava u Hrvatskoj stalno žale. Praktično znanje je u poslu budućih pravnika vrlo važno, a studenti Pravnog fakulteta u Osijeku sada će moći 'naukovati' na Vrhovnom sudu u Zagrebu.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se