Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Koliko su zapošljivi mladi s diplomom u Hrvatskoj? Istraživanje pokazalo da je velik postotak ipak zaposlen u struci

Objavljeno 04.12.2018. u Vijesti

Istraživanje o zaposlenosti mladih u Hrvatskoj provela je Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike, a rezultati su iznimno zanimljivi.

Jeste li ostvarili pravo na potporu? Pomaknuta rang-lista za STEM stipendije – evo do kada je rok za prihvaćanje

Objavljeno 28.11.2018. u Vijesti

Rang-lista za dodjelu STEM stipendija studentima je pomaknuta, a oni koji su ostvarili pravo na ovu novčanu potporu moraju znati do kada trebaju prihvatiti stipendiju.

Hoće li se ovo dogoditi i kod nas? U Srbiji se studenti u domu sada mogu izjasniti kao transrodne osobe

Objavljeno 28.11.2018. u Vijesti

Prilikom liječničkog pregleda prije useljenja u studentski dom, studenti u Srbiji ispunjavaju obrazac. Između ostalog, tamo moraju zaokružiti i spol. Od ove akademske godine, studenti mogu birati između ženskog i muškog spola te opcije 'transrodna osoba'.

Prestrašno: Profesor u susjednoj državi nagovorio studente da zapale automobil njegove bivše žene

Objavljeno 27.11.2018. u Vijesti

Gotovo nevjerojatna priča dolazi iz susjedne države, točnije iz Vršca. Ondje je policija odvela na ispitivanje dva studenta pod sumnjom da su zapalili automobil, a veliki obrat dogodio se kada su mladići rekli da ih ne na ovo nedjelo nagovorio profesor s fakulteta.

Zabrinjavajuće: U Hrvatskoj je čak 58 posto mladih doživjelo nasilno ponašanje u vezi – evo o čemu se najčešće radi

Objavljeno 26.11.2018. u Vijesti

Mladi Hrvati u dobi od 16 do 26 godina (u čiju dobnu skupinu spadaju naravno i studenti) doživjelo je u ljubavnim vezama nasilno ponašanje. Najčešće je riječ o psihičkom nasilju koje počiva na ljubomori, kontroliranju druge osobe, posesivnosti, ucjenama...

Studenti zainteresirani za upis, ali uzalud: Grad u Istri vapi za ovim zanimanjem, a upisna kvota je premala

Objavljeno 23.11.2018. u Vijesti

Odlazak mladih iz Hrvatske rezultirao je time da dosta zanimanja u Hrvatskoj nedostaje, ali isto ne vrijedi i za logopede u Puli. Naime, u ovom istarskom gradu pod hitno treba više logopeda, što je za sada nažalost nemoguće jer se na taj studij u Hrvatskoj godišnje može upisati samo 50 studenata.

Iznos od 700 kuna mjesečno: Prijavite se za stipendije najstarijeg grada na Jadranu

Objavljeno 21.11.2018. u Vijesti

'Krešimirov grad', odnosno Šibenik, raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima prve godine preddiplomskog i diplomskog studija. Riječ je o 700 kuna mjesečno.

Dobre vijesti: Ministrica Blaženka Divjak izvijestila da je osigurano 100 milijuna kuna za studentske prakse

Objavljeno 21.11.2018. u Vijesti

U utorak je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, obavijestila javnost o tome da je za studentske prakse osigurano 100 milijuna kuna. Riječ je o pozivu za dostavu projektnih prijedloga "Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju".

Bonbon novosti u Multimedija paketima: Uzmi Deezer ili HBO GO s uključenom 1 gigom!

Objavljeno 21.11.2018. u Vijesti

Što bi napravili za jednu gigu – čistili tonu graška s mamom i tetkom ili pozirali goli pred roditeljima svoje cure?Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se