Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

'Trend' lažnih diploma: Zaposlenica Ministarstva obrazovanja krivotvorila dvije diplome

Objavljeno 15.01.2019. u Vijesti

Nažalost, lažne diplome nisu 'moderne' samo u susjednoj BiH ili Srbiji, nego su aktualne i u Hrvatskoj i to čak više nego ikada. Iako već znamo hrpu primjera razno raznih plagiranja i lažiranja diploma od strane osoba na vlasti i na čelnim pozicijama državnih 'firmi', jedna takva 'lažnjak' afera trenutno trese i samo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

'Bye bye' papirnatom izdanju: Ovaj zagrebački fakultet uveo je e-zamolbe

Objavljeno 11.01.2019. u Vijesti

Nekoliko fakulteta u Hrvatskoj odlučilo je 'živjeti' u skladu s 21. stoljećem pa su primjerice fizičke verzije indeksa odbacili pa uveli e-indekse. Studenti tako nikada više neće zaboraviti ponijeti indeks na ispit i neće morati čekati pred kabinetom za upis ocjene, a između ostalog, ne moraju ga više niti plaćati. Rijetko koje je visoko učilište uvelo i e-zamolbe, ali ne i Zdravstveno veleučilište u Zagrebu jer oni su rekli 'bye bye' papirnatom izdanju zamolbi.

Pomaknuta rang-lista: Pogledajte jeste li dobitnik državne stipendije i provjerite do kada ju morate prihvatiti

Objavljeno 10.01.2019. u Vijesti

Stigle su dobre vijesti za studente koji su se prijavili za dobivanje državne STEM stipendije jer rang-lista je pomaknuta. No, ono što dobitnici moraju znati jest informacija do kada moraju prihvatiti stipendiju.

U planu je pokretanje studija: Makarska postaje studentski grad?

Objavljeno 10.01.2019. u Vijesti

Smješten podno Biokova, grad Makarska godinama je pravi turistički grad, ali ne i sveučilišni. No, čini se da će nastupiti promjene po tom pitanju jer se razmišlja o tome da se ondje pokrene fakultet.

Zeznula lovca : Studentica Karla pobijedila Deana Kotigu u 'Potjeri' i osvojila 50 tisuća kuna

Objavljeno 09.01.2019. u Vijesti

Studentica Filozofskog fakulteta Karla Triplat totalno je rasturila u kvizu 'Potjera' jer je samostalno pobijedila lovca Deana Kotigu. Studentica je sada bogatija za 50 000 kuna, a njeno zavidno znanje zapamtit će sigurno i sam Kotiga.

Sramotno: Časopis objavio članak koji govori o tome koliko su 'lake' studentice s različitih fakulteta

Objavljeno 08.01.2019. u Vijesti

'Seksizam naš svagdašnji' mogao bi postati slogan 21. stoljeća, jer osim što su žene u današnje vrijeme manje plaćene za iste poslove kao i muškarci, svakodnevno moraju čitati i slušati o tome da su 'lake'. Naravno, tu nije kraj jer se žene omalovažavaju gotovo na svakom koraku pa je tako jedan japanski časopis odlučio napisati članak u kojem daje savjete kako 'zbariti' studentice s različitih fakulteta dok su pod utjecajem alkohola. I da, mislili su da je to super ideja.

Skandalozno: Mladić fotografijom javno upozorio studentice da ih mobitelom snimaju pod tušem u domu

Objavljeno 07.01.2019. u Vijesti

Premda se ne može očekivati da tijekom života u studentskom domu studenti imaju apsolutnu i potpunu privatnost, ona se svakako očekuje za vrijeme tuširanja ili pak odlaska na toalet. Nažalost, čini se da je to nekada teško ostvariti u domu sve dok postoje oni koji žele snimati studentice dok se tuširaju. Jedan takav skandal trenutno trese studentski dom u Makedoniji.

U suradnji s Rimcem: Na osječkom fakultetu pokrenut studij o automobilskoj industriji

Objavljeno 28.12.2018. u Vijesti

Vjerojatno ne postoji osoba u Hrvatskoj koja ne zna Matu Rimca i njegovu tvrtku Rimac Automobili koja iz godine u godinu posluje sve bolje. Studijski program od četiri semestra o automobilskoj industriji, u suradnji sa spomenutom tvrtkom, pokrenut je na osječkom FERIT-u jer to je ono što je potrebno tržištu rada.

Dovoljna je iksica: Jedan od najpopularnijih domaćih fakulteta ukinuo indekse

Objavljeno 27.12.2018. u Vijesti

Od nove godine odnosno od 1. siječnja studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu više neće trebati indekse. Naime, FFZG ukida indekse, a iksica postaje jedina službena isprava studenata preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se