Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Najveći pad od 2012.! Zagrebačko Sveučilište tone sve dublje na poznatoj listi svjetskih sveučilišta

Objavljeno 08.06.2018. u Vijesti

Čak i ptice na grani znaju da zagrebačko Sveučilište već godinama srozava svoj ugled na svjetski poznatim ljestvicama koje 'mjere' kvalitetu visokog obrazovanja. Nova takva lista pokazuje da je Sveučilište u Zagrebu doživjelo najveći pad još od 2012. godine.

Nisu samo besparica i nezaposlenost: Mladi odlaze zbog neuređene države, loših političara, primitivizma...

Objavljeno 07.06.2018. u Vijesti

Problem je što je uglavnom riječ o mladim, školovanim ljudima, od kojih tek svaki deseti u idućih 15-ak godina planira povratak u Hrvatsku, dok njih još dvadesetak posto to eventualno planira učiniti tek u mirovini.

Istraživanje pokazalo: Sve manje studenata sretno na fakultetu – većina smatra da im je život promašen

Objavljeno 07.06.2018. u Vijesti

Jesu li studenti sretni tijekom studija i smatraju li svoj život vrijednim? Zabrinjavajuće je što je velik broj studenata na ova pitanja odgovorio negativno. Nažalost, više je onih koji su nesretni tijekom studiranja nego studenata koji su sretni te ih samo 17% smatra da je njihov život vrijedan življenja.

Najbogatiji čovjek zna što bi izabrao: Bill Gates otkrio što bi studirao da opet upisuje faks

Objavljeno 05.06.2018. u Vijesti

Vjerojatno ne postoji osoba na svijetu koja ne zna tko je Bill Gates pa ovaj drugi najbogatiji čovjek na svijetu gotovo svakom izjavom plijeni pažnju javnosti. Ovaj put ima savjet za buduće brucoše u kojemu otkriva koji bi studij upisao kad bi ponovo studirao.

Treba li pomicati ispitne rokove? Istraživanje pokazalo: Studenti lošije rješavaju ispite kad im je vruće

Objavljeno 04.06.2018. u Vijesti

Kao da vrućina gradskog asfalta nije dovoljno grozna, studenti su k tome prisiljeni većinu ljetnih rokova odraditi učeći u svojim malim sobicama ili knjižnicama. Osim lipnja, ovisno o tome što vas čeka u rujnu, možda ćete morati učiti i tijekom kasnosrpanjskih ili kolovoških vrućina...

Zakon o studentskom radu je loš? Bivši ministar tvrdi – studenti će žrtvovati mladost za jeftin profit

Objavljeno 04.06.2018. u Vijesti

Žestoki kritičar novog Prijedloga zakona o studentskom radu je i bivši ministar rada i mirovinskog sustava u Vladi SDP-a koji tvrdi da se mladima spomenutim zakonom, nedavno poslanim u saborsku proceduru, šalje kriva poruka.

Mladi Hrvati trče za ocjenama i 'izgaraju': Gimnazijalka na liječenju jer nije prošla s 5,0, studentica plakala zbog četvorke

Objavljeno 01.06.2018. u Vijesti

Jesu li odlične ocjene pokazatelj nečijeg znanja i kvaliteta ili se najčešće u utrci za najboljim mogućim prosjekom izgubi ono najvažnije: učenje radi usvajanja dugoročnog znanja i osobnog napredovanja svakog pojedinca?

Druga strana 'Radićevih'! Zbog incidenta ispaštali svi: Policija cijeli dan kružila dvorištem, potjerali studente koji su se družili u miru

Objavljeno 29.05.2018. u Vijesti

O incidentu na 'Radićevim danima' u domu na Savi pisali su gotovo svi mediji. Studenti su se potukli, jedan student je dobio bocom po glavi, a osim studenata, boce su letjele i prema zaštitarima pa je na kraju intervenirala policija. Mediji su izvještavali da drugog dana održavanja 'Radićevih' nije bilo incidenata, no nitko nije napisao da je tulum zaustavljen od strane policije već oko 23 sata.

1500 kuna za studente iz 5 županija: Provjeri studiraš li na 'pravom' faksu i prijavi se za fini džeparac

Objavljeno 28.05.2018. u Vijesti

U Zakladi Novo sutra vjeruju da radeći zajedno okruženje mogu učiniti boljim mjestom gdje se izvanredni mladi ljudi obrazuju bez obzira na materijalni status.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se