Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Umjesto seksualne edukacije u školama, rade se plakati: HZJZ provodi ljetnu kampanju postavljanja info plakata duž Jadrana

Objavljeno 14.06.2019. u Vijesti

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) odlučilo je ovoga ljeta, u periodu od 15. lipnja do kraja rujna, provesti kampanju ''Nema maženja bez paženja". Kako bi informirali hrvatske građane, a posebice mlade o seksualnom zdravlju i njegovoj važnosti, info plakati i poruke na svlačionicama bit će postavljeni na 26 jadranskih plaža – od Poreča do Hvara, a možda i niže.

9000 hrvatskih studenata otišlo studirati u inozemstvo: Uvjeti su bolji, a upisne kvote veće

Objavljeno 14.06.2019. u Vijesti

Visoko obrazovanje prošle je godine čak 8.950 hrvatskih studenata odlučilo potražiti u inozemstvu, prenosi vijesti.rtl.hr, a top destinacija za studente je Velika Britanija. Iako iznosi veliku svotu novaca, hrvatski studenti odlučuju se za inozemstvo iz jednostavnih razloga – uvjeti u kojima studiraju.

Strategija Svjetske banke ukazuje na probleme u hrvatskom obrazovnom sustavu

Objavljeno 11.06.2019. u Vijesti

U obrazovanju su, govori nova strategija Svjetske banke za razdoblje od 2019. do 2024. godine, najviše zakinute nacionalne manjine i žene, a prosječno hrvatsko dijete ima 72% šansi da ostvari svoj potencijal ili produktivnost u budućnosti, u odnosu na to koliko bi moglo ostvariti da se hrvatsko obrazovanje dovede do maksimuma.

Riječki studenti snimili video na znakovnom jeziku: Ovo je sjajno!

Objavljeno 11.06.2019. u Vijesti

U sklopu Dana društvene uključenosti i kao jedan od brojnih projekata Erasmus Studentske Mreže, inicijativom ESN-a Rijeka, volonteri i Erasmus studenti snimili su video na znakovnom jeziku kako bi potaknuli razmišljanje o samosvijesti te suosjećanju.

Hrvatski studenti razvili igricu koja bi mogla uskoro na tržište: 'Ova igrica ogroman je uspjeh za nas!'

Objavljeno 10.06.2019. u Vijesti

Studenti smjera Razvoja računalnih igara na visokom učilištu Algebra razvili su svoju igricu 'Brawlament' koja bi se ubrzo mogla naći na tržištu, a dosad je prikupila više od dvije trećine donacija koje su im potrebne.

Nezadovoljni riječki studenti najavili prosvjed – "Studenti nisu lutke i neće se dati manipulirati obećanjima SC-a!"

Objavljeno 07.06.2019. u Vijesti

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci će, zajedno sa studentima, sljedeći petak u 11.55 sati prosvjedovati ispred Studentskog Centra – Paviljon 4.

Jedno hrvatsko sveučilište najesen otvara novu menzu: Objekt udaljen svega pedesetak metara od nastavne zgrade!

Objavljeno 07.06.2019. u Vijesti

Tri tjedna prije početka nove akademske godine 2019./2020., Sveučilište Sjever u Koprivnici svečano će otvoriti vrata svoje nove menze.

Studenti, nikad nije kasno! Jasminka ima 75 godina, a dogodine planira diplomirati

Objavljeno 07.06.2019. u Vijesti

Reporter emisije 'Provjereno' Mato Barišić proveo je dan s Jasminkom, 75-godišnjom studenticom Fakulteta filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu. Iako svojim kolegama iz studentskih klupa može biti baka, prolazi iste brige kao i oni, trči na predavanja i strepi na ispitima, a njezin je indeks pun izvrsnih ocjena.

Poznat datum pisanja mature iz Hrvatskog jezika za studente iz inozemstva

Objavljeno 06.06.2019. u Vijesti

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje objavio je u četvrtak da će se matura iz Hrvatskog jezika B2 za studente iz inozemstva održati 9. srpnja u 9 sati.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se