Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Za bezbrižnu vožnju gradskim prijevozom: Krenulo produljenje i izrada studentskih pokaza

Objavljeno 22.08.2018. u Vijesti

Studentima, kao i drugim stanovnicima Zagreba, gradski prijevoz puno znači pa je vrlo važno uz sebe uvijek imati pokaz. Uoči nove akademske godine, studenti i učenici moraju produljiti svoje pokaze ili napraviti nove, a ZET je izdao i upute kako to napraviti.

Godinu i pol čekanja: Svi se pitaju gdje je zapelo s donošenjem Zakona o obavljanju studentskih poslova

Objavljeno 10.08.2018. u Vijesti

Zakon o obavljanju studentskih poslova čeka se preko godinu i pol dana, a na njega najviše ipak čekaju izvanredni studenti jer će njime po prvi put dobiti mogućnost rada preko student-servisa na vlastiti ugovor. Međutim, zakona već preko godinu i pol nema.

Plagirani plagijat? Da, toga ima samo kod nas: Profesor splitskog fakulteta optužen za prepisivanje diplomskog

Objavljeno 08.08.2018. u Vijesti

Prepisivanje akademskih radova nije u skladu s etičnim kodeksima visokih učilišta u Hrvatskoj, a i dalje se kod nas tu i tamo otkrije da je netko prepisao svoj završni, diplomski ili doktorski rad. O plagiranom doktoratu bivšeg ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića pričalo se dok dotični nije smijenjen. Sada se otkrilo da ima plagijata i među akademskim radovima profesora.

Kao studentica je konobarila, pokrala gazdu i nakon 20 godina vratila novac: 'Još uvijek mi je žao'

Objavljeno 06.08.2018. u Vijesti

Život zaista piše nevjerojatne priče što je mogla iskusiti i jedna vlasnica restorana u Tucsonu. Naime, prije 20 godina u njenom restoranu konobarila je djevojka koja je ukrala novce iz kase te ih vratila prije nekoliko dana.

Stigli novi podaci: Na hrvatskim fakultetima i dalje više studentica nego muških kolega

Objavljeno 03.08.2018. u Vijesti

Novi podaci Državnog zavoda za statistiku pokazali su da djevojke i dalje dominiraju hrvatskim učilištima, a 931 čovjek manje studira tijekom ove akademske godine nego prošle, što uopće nije mala brojka.

Radi na uličnom štandu: Studenticu generacije nitko ne želi zaposliti u struci

Objavljeno 02.08.2018. u Vijesti

Nažalost, sve su prisutnije priče o studentima generacije koji jako dugo ne mogu naći posao. Prošle godine sve je potresna priča mlade liječnice koja mora raditi u pekari, ali ona nije jedina. Premda nije završila medicinu, djevojka iz Banja Luke bila je studentica generacije te sada već bezuspješno traži posao u struci dok istovremeno prodaje na štandu.

Puno novih radnih mjesta: MUP opet traži više od 200 mladih za stručno osposobljavanje

Objavljeno 02.08.2018. u Vijesti

Ministarstvo unutarnjih poslova uputilo je poziv za stručno osposobljavanje na različitim poslovima unutar ministarstva. Ova vijest vjerojatno će razveseliti mnoge mlade koji već neko vrijeme tragaju za prvim poslom u struci.

Studirate u metropoli i tražite stan? Pripazite jer kroz ovaj dio Zagreba do 2020. neće voziti tramvaj

Objavljeno 01.08.2018. u Vijesti

Brzo je odjeknula vijest o tome da kroz Novi Zagreb neće voziti tramvaj i tok čaj jednu i pol godinu. Razlog tome je rekonstrukcija rotora Remetinec pa premda neće voziti tramvaji, prijevoz građana bit će osiguran autobusima. Zbog ove vijesti brojni studenti bi trebali razmisliti još jednom koji će kvart odabrati za život, osobito ako prvi put dolaze živjeti u metropolu.

Trebaju nove radnike: Facebook zapošljava Hrvate i to ni više ni manje nego u Dublinu

Objavljeno 31.07.2018. u Vijesti

Brzo je odjeknula vijest da Facebook zapošljava i to isključivo Hrvate u, kako bismo taj grad mogli slobodno nazvati, 'novoj meki za Hrvate' – Dublinu. U glavnom gradu Irske su mnogi mladi Hrvati pronašli sreću pa se sada mogu okušati u Facebookovom timu na radnom mjestu 'Market Specialist'.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se