Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Odluka koja će vas koštati zdravlja: Istraživanje pokazalo da izbor krivog fakulteta vodi u depresiju

Objavljeno 25.04.2018. u Vijesti

Prilikom izbora fakulteta te upisa na njega bitno nam je da nas studij zanima. No, što ako nakon prve ili druge godine shvatimo da je naš izbor pogrešan? Tada je vjerojatno vrijeme za odustajanje jer je novo istraživanje pokazalo da odabir krivog studija vodi u depresiju.

Hmelj za četvorke: Na ovom našem fakultetu studenti za 55 ECTS bodova i vrlo dobar prosjek dobiju pivo (i još ponešto)

Objavljeno 23.04.2018. u Vijesti

Nagradi dekana mogu se nadati izvrsni studenti, ali na jednom domaćem fakultetu i vrlo dobri studenti bivaju nagrađeni. Njihova nagrada je pivo, sir te posebna diploma. To dobro znaju studenti karlovačkog Veleučilišta jer upravo su oni ti koji uživaju u spomenutim proizvodima na račun 55 ECTS bodova i četvorke na kraju semestra.

Od 2377 prijava odabrali samo 500: Jeste li na popisu za privlačnu stipendiju od 7 tisuća kuna?

Objavljeno 20.04.2018. u Vijesti

100 stipendija podijeliti će se studentima za studij u Republici Hrvatskoj, a 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Muče se i na fakultetima i na visokim školama: Trećina studenata jedva plaća troškove smještaja i prehrane

Objavljeno 20.04.2018. u Vijesti

Čak i ako imate tu sreću pa studirate na teret Ministarstva, svi znamo da studiranje nije besplatno: troškovi materijala potrebnih za studiranje, obroci, smještaj, prijevoz, telefon, Internet, izlasci, hobiji...troškovi se samo gomilaju.

Dok čekaju odgovor Ministarstva i dalje moraju jesti ovo: Kada će studenti iz Slavonskog Broda napokon ručati u 'normalnoj' menzi?

Objavljeno 20.04.2018. u Vijesti

O sirovim ćevapima i hrani kojoj je davno istekao rok trajanja iz menze u Slavonskom Brodu pisali smo još prošlog mjeseca. Nažalost, problem tamošnjih studenata još uvijek nije riješen - i dalje jedu loše termički obrađenu hranu u jedinoj menzi u ovom slavonskome gradu.

U jednom od najskupljih sveučilišnih gradova predstavljena Dustrica – kartica koja studentima nudi popuste

Objavljeno 19.04.2018. u Vijesti

Dustrica je kartica pogodnosti koja mladima od 18 do 30 godina daje određene popuste u za to istaknutim objektima. Vrlo bitno je napomenuti da korisnik kartice može biti svaka osoba koja ima prijavljeno boravište u Dubrovniku.

Provjerite jeste li na listi: Napokon objavljeni rezultati natječaja za braniteljsku stipendiju

Objavljeno 19.04.2018. u Vijesti

Iako se činilo da studenti neće tako skoro saznati rezultate natječaja za 'braniteljsku' stipendiju, obistinilo se obećanje ministra branitelja, Tome Medveda koji nam je u razgovoru u utorak rekao da će rezultati biti poznati ovaj tjedan pa sada studenti znaju jesu ostvarili pravo na novčanu potporu.

Studenti jezičari češće biraju profesorski smjer: Zanimanje prevoditelja u Hrvatskoj još uvijek službeno ne postoji

Objavljeno 16.04.2018. u Vijesti

Prevoditelji kod nas imaju velikih problema jer se njihovo zanimanje ne prepoznaje, odnosno, ono službeno uopće ne postoji. Osim što zbog neriješenog statusa imaju problem prilikom prijavljivanja porezne kartice, sve više studenata jezika odlučuje se za profesorski smjer jer su tako lakše zapošljivi.

'Mjesecima radim u poderanim tenisicama': Studentica iskrenim pismom 'oplela' po premijeru Plenkoviću

Objavljeno 16.04.2018. u Vijesti

Prema novim istraživanjima, iz Hrvatske odlaze ljudi uglavnom u dobi od 25 do 45 godina te se mnogi mladi uopće ne žele vratiti. Kada pogledamo što se događa u našem društvu, politici i u gospodarstvu – takvo stanje i razmišljanje uopće ne čude. To će možda učiniti i studentica koja je premijeru Andreju Plenkoviću poslala oštro pismo te upitala vladajuće 'sramite li se?'.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se