Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Roditelji joj zarađuju preko 30 tisuća kuna: Na popisu splitskih stipendista i gradonačelnikova kći

Objavljeno 28.06.2017. u Vijesti

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pohvalio se na Facebooku da je potpisao odluku kojom će Split dati stipendije studentima slabijeg socijalno-ekonomskog statusa. To nije ništa sporno, ali je problem što se na popisu stipendista, doduše u drugoj kategoriji, našla i njegova kćer Anđela Krstulović Opara iako njen otac prima gradonačelničku plaću.

U tijeku upisi na najmlađe javno sveučilište: Najpopularniji studiji novost u ovom dijelu Europe

Objavljeno 26.06.2017. u Vijesti

Ljetni upisni rok upravo je u tijeku za preddiplomske sveučilišne i stručne studije u Koprivnici i Varaždinu.

Iz HZZ-a upozoravaju: Mladi odlaze pa više nemamo koga zaposliti

Objavljeno 23.06.2017. u Vijesti

Na sjeveru Hrvatske demografska situacija izgleda poprilično pesimistično: industrije koje ne privlače mlade zapošljavaju sve starije osobe, a iako raste potreba za mladim i visokoobrazovanim ljudima, njih nema jer odlaze u inozemstvo.

Ima li života nakon školovanja? Maturanti misle da je 'štela' važnija od diplome

Objavljeno 21.06.2017. u Vijesti

Otkako je nastava i službeno završila, mnogim se maturantima u glavi zasigurno vrti refren pjesme 'Should I stay or should I go?' grupe The Clash, ili u prijevodu, 'Trebam li ostati ili otići?'.

Za sve su krive drvene stolice: Predsjednica na svojoj koži otkrila koliko predavanja mogu biti štetna za zdravlje

Objavljeno 21.06.2017. u Vijesti

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarević izjavila je u utorak novinarima kako već duže vrijeme trpi prilično jake bolove u ramenu i ruci jer se radi o hermiji diska.

Da studiraju oni koji znaju, a ne samo oni koji imaju: U Crnoj Gori odsad besplatno školovanje za sve studente

Objavljeno 19.06.2017. u Vijesti

Ministar prosvjete Damir Šehović je pojasnio da se odlukom o uvođenju besplatnog školovanja za sve studente stvaraju pretpostavke da u Crnoj Gori studiraju oni koji znaju, a ne oni koji imaju.

Lakši put do diplome ili zdrava konkurencija? U susjedstvu 'boom' privatnih medicinskih fakulteta

Objavljeno 13.06.2017. u Vijesti

Vječno pitanje o tome je li bolje studirati na privatnom ili državnom fakultetu uvijek će pobuditi raspravu među studentima. Dok studenti s državnih fakulteta smatraju da ovi s privatnih plaćaju kako bi stekli diplomu, studenti s privatnih to opovrgavaju te se nameću kao zdrava konkurencija.

Hrvatska visoka učilišta ocijenjena mršavom dvojkom: Nije im važno mišljenje javnosti ni studenata

Objavljeno 12.06.2017. u Vijesti

Svega 26 posto institucija javno objavljuje dopusnice resornog ministarstva za provedbu programa. Osim toga, čini se da visokim učilištima baš nije važna javna objava studentskih anketa jer 58 posto institucija ne objavljuje rezultate tih anketa.

Promjene na pomolu: 3 zahtjeva buduće ministrice znanosti i obrazovanja

Objavljeno 09.06.2017. u Vijesti

Profesorica matematike ima računicu: spremna je preuzeti ulogu nestranačke ministrice, ali uz tri ključna uvjeta. Oni podrazumijevaju saniranje nereda napravljenog s kurikularnom reformom za mandata Pave Barišića, ali i njegova prethodnika Predraga Šustara.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se