Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Omiljeno jelo studenata može biti opasno po život: Student umro nakon što je pojeo tjesteninu 'staru' samo pet dana

Objavljeno 28.01.2019. u Vijesti

Za vrijeme studijskih dana mladi ljudi često jedu tjesteninu jer ju je jednostavno i brzo napraviti. No, tjestenina čini se može biti opasna, posebno ako ju jedete nakon što kuhana stoji neko vrijeme. Nažalost, jedan 20-godišnji student je umro upravo zbog pet dana 'odstajale' tjestenine.

Tako se to radi: Splitsko sveučilište opet najbolje u Hrvatskoj – evo zašto bi studenti ondje trebali studirati

Objavljeno 28.01.2019. u Vijesti

Sudeći po rang listama uspjeha i kvalitete, sveučilište u Splitu svake godine 'pomete' konkurenciju. Primjerice, zagrebačko Sveučilište iz godine u godinu sve se više srozava na različitim akademskim svjetskim i europskim ljestvicama, a splitsko stalno rastura – i to s razlogom!

U Tele2 ostvarite do 50% popusta na Samsung i Huawei mobilne uređaje

Objavljeno 24.01.2019. u Vijesti

Svatko može uživati u neograničenim pozivima, SMS-ovima i surfanju na 4G mreži, uz odlične mobilne uređaje.

Ne znaju što je inflacija: Hrvatski studenti su financijski nepismeni što je iznimno zabrinjavajuće

Objavljeno 24.01.2019. u Vijesti

Mladi Hrvati uopće nisu financijski pismeni, a to je pokazalo istraživanje znanstvenika s Hrvatskog katoličkog sveučilišta predvođeno Romanom Šubićem, viceguvernerom Hrvatske narodne banke.

Procurila šokantna pitanja s ispita na faksu: Kako biste vi reagirali da vas pitaju 'Jeste li se ikada seksali?' ANKETA

Objavljeno 23.01.2019. u Vijesti

Ispitna pitanja vas mogu šokirati ako niste učili za ispit pa ništa ne znate, međutim, čini se da se šok može doživjeti i kada učite. Na jednom fakultetu u Kini profesor je sastavio pitanja za pisani dio ispita koja studente pita vrlo eksplicitna pitanja, poput onog jesu li se seksali s osobom suprotnog spola.

Konačno: Ovaj tjedan otvara se studentska menza na jednom od najpopularnijih zagrebačkih fakulteta

Objavljeno 22.01.2019. u Vijesti

Menza Filozofskog fakulteta u Zagrebu svoja će vrata po prvi put otvoriti u petak 25. siječnja pa će studenti jednog od najpopularnijih fakulteta konačno moći jesti bez da se voze nekoliko kilometara dalje...ili da odlaze jesti na FER kao što su inače radili.

Diplomiraš u roku i ne moraš vratiti novce: Koprivnica stipendira svoje studente u Hrvatskoj i u inozemstvu

Objavljeno 21.01.2019. u Vijesti

Studenti iz Koprivnice dobivaju novčanu potporu od svog grada, a za one koji studiraju u Hrvatskoj pripremljena je stipendija u iznosu od 550 kuna mjesečno. Za studente koji su na studiju u inozemstvu izdvojit će se 1 110 kuna mjesečno.

Istraživanje pokazalo: Matematika stvara tjeskobu i strah kod studenata

Objavljeno 17.01.2019. u Vijesti

S matematikom nema puno 'talasanja' – ili ju kužiš i voliš ili ju ne podnosiš jer ti s brojevima baš i ne ide dobro. Kako god bilo, matematika nas prati kroz osnovnu i srednju školu, a nerijetko se s njom susrećemo i na fakultetu. Premda smo mogli to već pretpostaviti, sada su tu i dokazi – matematika stvara stres, tjeskobu i strah kod studenata.

Poslovna informatika i javna uprava: Iduće akademske godine u ovom dalmatinskom gradu pokreću se dva nova studija

Objavljeno 15.01.2019. u Vijesti

Dva nova studijska programa osvanut će sljedeće akademske godine u Šibeniku, a na novim studijima bit će mjesta za ukupno 110 studenata.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se