Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Nakon diplome i zapošljavanja – šok: FER-ovac mora vratiti 81 tisuću kuna stipendije

Objavljeno 25.05.2018. u Vijesti

Čini se da studenti trebaju biti oprezniji prilikom primanja stipendije te se raspitati što ti novci donose, odnosno, koje su njihove odgovornosti i obaveze nakon što završe fakultet. Ako budu neoprezni mogli bi završiti kao FER-ovac Patrik koji mora vratiti vrtoglavu svotu novca od stipendije jer se po završetku fakulteta nije zaposlio u svojoj županiji.

Jer su studenti tako htjeli: Smještaj u jednom domu poskupljuje, ali važna 'usluga' postaje besplatna

Objavljeno 24.05.2018. u Vijesti

Studentski smještaj u Rijeci postaje skuplji, ali rektorica pojašnjava da je zapravo riječ o pojeftinjenju. Naime, studenti će sobu u Studentskom naselju 'Ivan Goran Kovačić' plaćati 25 kuna više, ali zato će pranje rublja odsada biti besplatno.

Ulje konoplje ne opija: Studenti iz Dubrovnika zalažu se za domaći uzgoj kanabisa i ne srame se to priznati

Objavljeno 23.05.2018. u Vijesti

Osim što mnoštvo stručnjaka i pacijenata oboljelih od različitih bolesti često apeliraju na vlast da dopusti svakome uzgoj medicinske marihuane jer su uvezeni lijekovi na toj bazi preskupi, sada su se apelu pridružili i studenti iz Dubrovnika koji odgovaraju na pitanje može li konopljino ulje 'opiti' čovjeka.

Nema prepreke da i dalje obrazuju studente: Hrvatski studiji dobili pozitivnu Akreditacijsku preporuku

Objavljeno 21.05.2018. u Vijesti

Na temelju provedenoga postupka reakreditacije (2013.–2018.) Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) donijela je 4. svibnja 2018. pozitivnu Akreditacijsku preporuku, koja sadržava ocjenu kvalitete visokoga učilišta i znanstvene organizacijeHrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te preporuke za unapređenje kvalitete.

Je li tako lakše studirati? Fakultet pomaže brucošima – ukinuli im ocjenjivanje na prvoj godini

Objavljeno 21.05.2018. u Vijesti

Prelazak iz srednjoškolskih u fakultetske klupe stresan je period u životu, a to su u posljednje vrijeme prepoznali i fakulteti pa pokušavaju brucošima to razdoblje učiniti što manje dramatičnim. U SAD-u su neki studentski domovi dopustili držanje kućnih ljubimaca kako bi se brucoši što prije opustili o 'udomaćili' pa je sada jedan britanski fakultet izveo svoj potez rješavanja stresa – ukinuli su ocjene brucošima.

Ide ljeto 35., a još uvijek si kod mame? Mladi Hrvati najkasnije u Europi odlaze od roditelja

Objavljeno 16.05.2018. u Vijesti

U svim članicama Unije žene ranije napuštaju roditeljski dom od muškaraca. U Hrvatskoj se u prosjeku osamostaljuju s 30,4 godine.

Drži 3 kuta kuće, ali i faksa: Žena profesora s Prava studentima pretresa torbe i nadgleda ispite

Objavljeno 15.05.2018. u Vijesti

Bizarne priče iz akademskog svijeta nažalost nisu rijetkost pa je sada u fokusu slučaj supruge profesora na fakultetu koja ondje boravi jednako kao i on. No, stvar je u tome da žena profesora s Pravnog fakulteta u Kragujevcu nije u toj ustanovi zaposlena, a redovito studentima pretresa torbe, dere se na asistente te je prisutna na ispitima.

Zadarske studentice o drami u autobusu: 'Takvo nešto još nismo doživjele, sramota za ovu zemlju'

Objavljeno 14.05.2018. u Vijesti

Priče o hrvatskim vozačima autobusa i avanturama putnika u njihovim vozilima mogle bi se donositi svakog dana, jer kako Dalmacija vlaka gotovo da i nema, cestovne krstarice jedini su koliko-toliko pristojan prijevoz do odredišta.

Hrvatska i dalje tone: Domaći fakulteti najgori u Europi – ispred nas Rumunjska, Bugarska, Srbija...

Objavljeno 14.05.2018. u Vijesti

U svjetlu najnovijih rezultata istraživanja koje je pokazalo da su hrvatski fakulteti najgori u Europi, nameće se pitanje: je li vrijeme da se zabrinemo za budućnost hrvatskih fakulteta i visokog obrazovanja općenito?Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se