Mojfaks.hr u Vijesti

Student Mislav Miličević u kvizu "1 protiv 100" osvojio 236.635 kuna

Kako se osjeća čovjek koji je u samo nekoliko minuta postao bogatiji za gotovo četvrt milijuna kuna?

10. svibnja 2011 14:20
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

- Dobro, ali ništa posebno, nije da sam postigao ne znam što - zavaljen u stolac kafića na zagrebačkom Cvjetnom trgu iskreno govori Mislav Miličević, 19-godišnji student povijesti i filozofije na Hrvatskim studijima koji je u preksinoć emitiranoj emisiji HTV-ova kviza "1 protiv 100" osvojio ravno 236.635 kuna.

Ne želi Mislav time reći da mu je oko 40 prosječnih hrvatskih plaća na bankovnom računu sitnica - naprotiv, više je to nego što je ikad u životu vidio - nego da smatra kako postoje i malo značajnija postignuća od odgovaranja na pitanja pred TV kamerama.

Sam iznos, koji mu još nije legao na račun, i nije najviši koji je osvojio neki natjecatelj u našim kvizovima. No, emocijama prožet nastup i način na koji je ovaj student dječačkog izgleda odgovarao na ključno pitanje niti jednog gledatelja te večeri nije ostavio ravnodušnim.

Što će učiniti s novcem još nije odlučio, ali ima dvije temeljne smjernice.

- Dio ću dati u dobrotvorne svrhe, a većinu ću potrošiti na putovanja. Kamo? Ne znam, definitivno ću otići na Novi Zeland, možda na Island i na "backpacking" turneju po Europi s prijateljima. Novi Zeland je čudo od zemlje, zavolio sam je nakon "Gospodara prstenova". Island je također nevjerojatan. Nešto ću uložiti u knjige i - to je to - smiješi se ugodni mladić s modernom frizurom, takozvanom "biebericom".

Tekst i foto: Jutarnji.hr

Još vijesti