Mojfaks.hr u Vijesti

Student osumnjičen za silovanje kolegice brucošice ide u istražni zatvor

Karlovačkom studentu osumnjičenom za kazneno djelo silovanja određen je istražni zatvor.

17. studenog 2016 11:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Student, inače s područja Jadrana, koji je osumnjičen za kazneno djelo silovanja kolegice brucošice, uhićen je u ponedjeljak, u utorak je ispitan u Županijskome državnom odvjetništvu, a zatim i kod suca istrage u karlovačkome Županijskom sudu, piše Večernji list.

"Ništa sumnjivo nije se događalo tu večer, ništa što bi naši dežurni djelatnici primijetili ili da im netko nešto dojavi, niti je itko znao za bilo kakav događaj, dok po mladića nije došla policija. Činjenica je da su stanari u Studentskom domu punoljetni i odgovaraju za svoje ponašanje", kazao je za Večernji početkom tjedna Davor Jurčević, ravnatelj Studentskog centra.

Sutkinja Jasna Radman, kao glasnogovornica suda, rekla je da je mladiću jučer nakon ispitivanja, zbog bojazni da bi u kaznenom postupku mogao utjecati na svjedoke, određen istražni zatvor u kojemu, po tom rješenju, može biti trideset dana.

Slijede istražna ročišta u Županijskome državnom odvjetništvu, a kako je za Hinu rekla zamjenica županijske državne odvjetnice Ljubica Fiškuš-Šumonja, javnost neće biti obavještavana o tijeku istrage jer je riječ o "mlađem punoljetniku i u interesu je istrage da se o slučaju ne daju podaci".

"Sve ide po Zakonu o sudovima za mladež, gdje su postupci tajni. Žrtva je također mlađa punoljetnica, mlađa od 23 godine, pa se ne ide van s uobičajenim podacima ni u interesu zaštite žrtve. Ti su postupci tajni radi zaštite osobnog i obiteljskog života žrtve", rekla je Fiškuš-Šumonja.

L.B./izvor: Večernji list
foto: Shutterstock

Još vijesti