Mojfaks.hr u Vijesti

Student poginuo dok je s prijateljima skupljao Pokemone u parku

Još jedan bizaran zločin povezan s igranjem ove trenutno najpopularnije igre na svijetu...

9. kolovoza 2016 18:00
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Student i košarkaš Calvin Riley upucan je otprilike u 22 sata u parku Aquatic u San Franciscu, izjavo je narednik Robert Jansing prošle nedjelje, dan nakon ubojstva.

Mladić je podlegao ozljedama na licu mjesta.

"Zasad ne znamo postoji li motiv ubojstva, ali u parku se nalazilo mngoo ljudi stoga su velike šanse da je netko vidio što se dogodilo", dodao je Jansing. Koliko je zasad poznato, nije došlo do sukoba koji bi rezultirao pucnjavom.

"Riley je sa svojim prijateljima lovio Pokemone kad je primijetio da ih netko promatra", pojasnio je obiteljski prijatelj John Kirby. "Kad je jedan od prijatelja zamaknuo za ugao, začuo je pucanj, okrenuo se i vidio kako Calvin pada na tlo. Tko god je pucao, pobjegao je i najvjerojatnije sjeo u automobil", dodao je.


foto: GoFundMe

Riley je pohađao Koledž San Joaquin Delta u Stocktonu u Kaliforniji. Studirao je kineziologiju i igrao u košarkaškom timu fakulteta.

Bio je omiljen, "osoba s kojom su se svi voljeli družiti", izjavio je njegov trener Reed Peters.

Pokrenuta je i kampanja na GoFundMe stranici kako bi se skupila sredstva za ožalošćenu obitelj Riley. Od ponedjeljka je sakupljeno više od 50 tisuća dolara.

Popularna igra povezuje se i s drugim bizarnim zločinima. Prošli mjesec jedna je muškarac upucao dvojicu tinedjžera koji su se igrali ispred njegove kuće jer je mislio da su lopovi.

L.B./izvor: Huffington Post
foto: Pixabay

Još vijesti