Mojfaks.hr u Vijesti

Student pomogao trudnoj sestrični tinejdžerici: 'Nisam ju mogao ostaviti na ulici!'

Priča 23-godišnjeg australskog studenta dirnula je srca mnogih čitatelja diljem svijeta: pozvao je svoju trudnu sestričnu k sebi i sada joj pomaže skrbiti za bebu.

17. travnja 2015 12:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tommyja Connollyja kontaktirala je njegova sestrična pomoću Facebooka još u prosincu prošle godine. Iako su u djetinjstvu bili bliski, 10 godina nisu bili u kontaktu, a Tommy se šokirao kad je saznao da je njegova 17-godišnja sestrična trudna, živi na ulici i k tome je još ovisnica.
Odmah nakon što je to saznao, otišao je po sestričnu jer "očigledno, nisam ju mogao pustiti da nastavi spavati na ulici."



Zatim je iskoristio svoje praznike tijekom akademske godine (i stavio svoje sportske treninge po strani) kako bi našao posao i sakupio dovoljno novca za iznajmljivanje kuće u kojoj će svo troje živjeti.

Objasnio je: "Svi mi govore kako je to velika odgovornost, ali ne razmišljam o faksu niti poslu – sve na što sam mislio je da ona treba moju pomoć."

Tommy ne samo da je svojoj sestrični i njenom djetetu osigurao krov nad glavom te financijski skrbio za sve, 23-godišnji student postao je i zakonski skrbnik sestrične i sada joj pomaže da se školuje. Bio je čak i prisutan na porodu, a sinu svoje sestrične prerezao je i pupčanu vrpcu.

Skromni student i dalje tvrdi da to što je napravio nije posebno ni na koji način: "Znam da je to što sam napravio dobra stvar, ali zbilja osjećam grižnju savjesti kad dobivao ovoliko pažnje."

Tommy unatoč svojoj skromnosti svakako zaslužuje sve pohvale!

Ako želite pomoći Tommyjevoj sestrični i malenom nećaku da mu budućnost bude svjetlija od one koju je imala njegova mama, možete donirati putem GoFundMe stranice koju je pokrenuo Tommyjev brat Liam.

L.B./izvor: Metro.co.uk
foto: Facebook

Još vijesti