Mojfaks.hr u Vijesti

Student sam i kuham sam, evo što me tako nervira!

Za vrijeme studiranja većini je najveća briga kako položiti ispit ili čak kako pronaći dobro mjesto za zabavu, a hrana je tek na nekom dalekom mjestu na ljestvici prioriteta. Osim toga, tu je i menza, zar ne?

6. studenog 2013 17:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Međutim, uz sve one gadosti koje se mogu sresti u studentskim menzama, ne čudi što neki od studenata počinju sami pripremati hranu u kuhinjama u studentskim domovima. Dakako, to nije uvijek lako, ali je jedini način da se zna što smo pojeli.

Ipak, kuhanje u uvjetima studentskih domova zahtjeva nešto više strpljenja i koncentracije nego kuhanje u kuhinji kod kuće.  Štoviše, čini se kao da je lista frustracija beskonačna i samo se produljuje nakon svakog pokušaja.

Evo što je to što nas može izludjeti dok pokušavamo spremiti obrok u kuhinji studentskog doma.

Tragovi eksplozije rajčice u mikrovalnoj

Mikrovalna zna biti doista praktična za brza jela, međutim kada je otvoriš i vidiš prizor kao da je lava rajčice prošla kroz nju, jednostavno izgubiš apetit. Doista, mnogi će ostaviti odvratne tragove eksplozije iz svog tanjura i pomisliti kako će netko drugi to očistiti umjesto njih.



Prljavo posuđe u sudoperu

Ovo bi mogla biti dobra priprema za bračni život jer u braku uvijek jedna strana ostavlja prljavo posuđe u sudoperu, a druga ga mora očistiti i pospremiti ukoliko želi bilo što skuhati. No, što kada prljavo posuđe puno ostataka hrane ostavi tamo netko sasvim nepoznat i treba ti pola sata prije nego raskrčiš kuhinju kako bi uopće nešto uspio spremiti? Eh, doista frustrirajuće.



Potraga za sastojkom koji nedostaje u zadnji tren

Shvatiš da ti fali jedan sastojak koji jednostavno moraš imati jer obrok bez njega neće biti dobar, ali ga – nemaš. Ali nema ni trgovine u blizini studentskog doma te znaš da ćeš izgubiti barem pola sata dok ga nabaviš, a jelo je već na pola skuhano ili pripremljeno za kuhanje. Kako sad to sve ostaviti u kuhinji studentskog doma? Nije lako, to se zove pravim rizikom!

Alkohol koji nestaje

Voliš u svoja jela dodati decilitar vina ili sličnog alkohola i jednu litru držiš upravo za takve prigode, međutim onda shvatiš da su se te litre dočepali cimer i njegovi prijatelji te je – prazna.



Jela iz istog lonca

Naše su bake napravile pravu umjetnost od jela iz istog lonca, ali ipak mlađa populacija ne obožava takve stvari, barem ne svakog dana. U studentskom domu odjednom možeš shvatiti da zapravo nemaš više lonaca već samo jedan što može biti istinska frustracija.

Za što služi stol u sobi?

Je li on namijenjen učenju ili da se na njemu jede? Može poslužiti za obje stvari, ali može se dogoditi i da masne mrlje završe na bilježnicama, knjigama i skriptama.



Stalno netko njuška oko tebe

Teško je odoljeti slasnim mirisima, sve to podsjeća na mirise iz mamine kuhinje te drugi konstantno njuškaju oko tebe, ispituju, grickaju, a što je najgore, kad je obrok gotov, stanari iz sobe lijevo i stanari iz sobe desno sami se pozivaju na objed.

Prilagođavanje recepata

Nijedan recept zapravo nije u originalu. Nemaš novaca za sve namirnice, ne možeš ih sve nabaviti, nemaš dosta posuda ni dosta mira. Dakako, sve ovo može biti prilika za poboljšanje snalažljivosti, međutim s vremenom postaje izvor velikih frustracija.


N.LJ.J.
Foto: Sxc.hu

Još vijesti