Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti bi rado zamijenili Božić za – besplatni internet

Rujan je mjesec školovanja. Osim što započinje osnovna i srednja škola, započinje i sezona ispita na fakultetima. Završava dugo i toplo ljeto te se vraćamo svojoj rutini. U tom duhu napravljeno je istraživanje među studentima, o tome što su im sitne radosti, što bi radije izabrali da moraju birati.

3. rujna 2013 13:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zapravo se radi o slučajno izabranim pitanjima kojima su dobiveni zanimljive činjenice o studentskoj populaciji.

Jedno je pitanje bilo čega bi se radije odrekli – besplatnog interneta kojeg bi imali 24 sata dnevno sedam dana u tjednu ili nekih sitnica, kao što je sir i to za cijeli život. Začudo, čak 65 posto studenata reklo je kako bi se radije odrekli sira cijelog života samo kada bi im netko ponudio potpuno besplatni internet.

>> [INFOGRAFIKA] Studiranje od 60-ih do danas: Što se promijenilo?

Nadalje, čak 13 posto studenata reklo je kako bi si odrezalo mali prst na nozi ako bi im netko ponudio besplatni internet, a 11 posto bi ih se s istom namjerom odreklo – Božića. Dakle, što je Božić u usporedbi s besplatnim internetom 24 sata 7 dana u tjednu? Ništa, čini se!

Novac je studentima, izgleda, veoma važna stavka. Naime, čak 50 posto studenata izjavilo je da bi rado da ih je prije dolaska na fakultet netko podučio kako raspolagati novcem na dobar način. Manje njih poželjelo je da ih je netko naučio kako se upucavati dečku/curi ili kako se samostalno brinuti o svom rublju!



Tri puta više studenata nego studentica izjavilo je da je njihovo provođenje vremena na internetu izazvalo prekid ljubavnih veza.

>> Foto: Iznenađenje prilikom useljenja u studentski dom

Svi imamo želju za hranom poslije ponoći, barem par puta godišnje. Kod studenata je to još izraženije jer često moraju učiti do sitnih noćnih sati.  39 posto studenata i 59 posto studentica izjasnilo se da im je čokolada omiljena grickalica u sitne sate. Čokolada je tako pobijedila pomfri, kavu, slaninu pa čak i pizzu.



Što je prva i najvažnija stvar studentima kada nakon mjeseci studiranja konačno stignu kući? Neki bi rekli da će prvo pohitati k starim prijateljima ili provesti mnogo vremena s obitelji. Međutim, većina ipak neće izabrati ništa od ovoga. 39 posto studenata reklo je kako se najviše raduju domaćem obroku kojeg skuha netko od obitelji, a 34 posto njih reklo je kako se najviše raduje dugom spavanju i drijemanju kod kuće.

N.LJ.J.
Foto: Sxc.hu

>> Zagreb i Varšava - usporedba studentskog života iz prve ruke

Još vijesti