Mojfaks.hr u Vijesti

Kaos! 1700 studenata 'zaglavilo' u domovima: Ne smiju van – čak ni na testiranje kad se razbole

Veliki dio Manchestera je pod posebnim mjerama nakon posljednjeg povećanja broja novooboljelih.

29. rujna 2020 13:26
Kaos! 1700 studenata 'zaglavilo' u domovima: Ne smiju van – čak ni na testiranje kad se razbole

Kaos! 1700 studenata 'zaglavilo' u domovima: Ne smiju van – čak ni na testiranje kad se razbole Foto: MojFaks

Kako prenosi BBC, Gradsko vijeće priopćilo je da provodi "lokalnu karantenu" kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa među studentima i među stanovnike tog grada.


...Studenti i partiji i korona: Više od 80 posto studenata završilo u samoizolaciji! ...


"Bilo je neodgovorno studente pustiti u domove"

 
Karantena je nastupila nakon što su studentima u Škotskoj rekli da tijekom ovog vikenda ne odlaze u pubove, na zabave ili u restorane te je više od 1700 studenata na Sveučilištu Manchester Metropolitan stavljeno u prisilnu karantenu nakon što je 99 studenata na testovima ostvarilo pozitivan rezultat. Studenti ne smiju izaći iz zgrada koje osigurava policija i zaštitari. "Prema informacijama koje imamo, do prijenosa virusa došlo je unutar studentske zajednice", navodi se u priopćenju.

Jo Grady iz Sindikata zaposlenih na Sveučilištu kazala je da je bilo neodgovorno pustiti studente u studentske domove. Najpogođeniji su studentski smještaji u kampusu Birley i Cambridgeu u Manchesteru, piše BBC.

"Spremali smo se za izlazak i vidjeli ispred zgrada zaštitare i policiju. Rekli su nam da ne možemo nikuda. Nismo dobili nikakvu obavijest od Sveučilišta, ovdje nas drže protiv naše volje. Moj otac je zvao kako bi doznao što se događa", rekla je za BBC studentica Megan Tingy.


...OTVORENO PISMO studenta koji je prebolio COVID-19: \'Svim kolegama koje i dalje PARTIJAJU...\'...


Mnogi studenti imaju simptome, ali ne smiju na testiranje


U Birleyu, student Chip Wilson tvrdi da nisu obaviješteni o karanteni. "Rečeno nam je da ne možemo otići, a ako odemo, nećemo se moći vratiti. Tako da smo zaglavili unutar zgrade. Svi brinemo oko toga kako ćemo dobiti hranu i koliko će sve ovo trajati. Mnogi od nas ovdje imaju simptome COVID-19, ali ne mogu izaći na testiranje. Mogli bismo do lokacija za drive-in testiranje, no nemamo automobile", objasnio je Wilson.

...Mladi već danima na udaru virusa: Od korone preminuo dečko \'94. godište – bez kroničnih bolesti...


Glasnogovornik Sveučilišta izjavio je da podržavaju odluku o karanteni. "Naši će sigurnosni timovi pojačati ophodnje kako bi osigurali da se studenti pridržavaju karantene, a poduzet ćemo disciplinske mjere protiv svih studenata za koje se utvrdi da se nisu pridržavali uvedenih mjera".

A.Z.
izvor: BBC
foto: Shutterstock By Anna Lurye

Još vijesti